Sestavine
- Jabolka 600 g
- Med 100 g
- Mleti orehi 5 g
- Limonin sok 2 žlici
- Sladka smetana 2.5 dl
- Jajca 2
- Beli kruh 350 g
- Sol po okusu
- Cimet po okusu
Priprava
01
Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom in limoninim sokom ter ščepcem soli.
02
Kruh narežemo na kocke. V posodici zmešamo sladko smetano, lahko dodamo tudi malo mleka ali skute, in jajci. V mešanici namočimo kruh.
03
Pekač obložimo s papirjem za peko. Najprej naložimo plast kruha, nato damo plast jabolk in posujemo z mletimi orehi. Nadaljujemo s kruhom, nato zopet z jabolki. To ponovimo tolikokrat, da porabimo vse sestavine. Če nam ostane smetanov preliv, z njim prelijemo vrhnjo plast.
04
Pečemo 40 minut pri 180 °C, da se narastek zlato rjavo obarva.
Postrežemo še rahlo topel narastek, ki ga pokapljamo z medom.