Sestavine
Kruhov puding
- Kruh (svež ali star) 500 g
- Stopljeno maslo 25 g
- Mleko (lahko tudi rastlinski napitek) 1 l
- Jajca M velikost 3
- Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 3 žličke
- Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
- Sladkor 120 g
Dodatki:
- Sladkor v prahu
- Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR
- Sveže jagode
Priprava
01
Pečico segrejte na 175 stopinj, nato pa pripravite večji pekač premera (približno) 28cm x 22cm. Pekač dobro namastite z maslom ali oljem. Postavite na stran in pripravite kruh.
02
Hlebec svežega ali starega kruha (uporabite lahko tudi ostanke kruha) narežite na približno 2cm x 2cm velike kocke. Postavite na stran.
03
V veliki skledi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo, mleko, jajca, vaniljevo pasto, javorjev sirup in sladkor. Premešajte, dokler ne nastane enotna, gladka masa.
04
V maso dodajte narezan kruh in s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte, da je kruh v celoti prepojen s tekočino.
05
Vse skupaj prelijte v pripravljen pekač in pecite v prej ogreti pečici 35-40 minut oz. tako dolgo, dokler nož, vstavljen v sredino kruhovega pudinga, na sebi nima sledi.
06
Vzemite iz pečice in pustite 5-10 minut, da se rahlo ohladi.
07
Posujte s sladkorjem v prahu, prelijte z malo javorjevega sirupa in dodajte sveže jagode. Postrezite.