Kruhov puding, Nina Zorčič
Kruhov puding, Nina Zorčič
Kruhov puding, Nina Zorčič

Kruhov puding

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

Kruhov puding

  • Kruh (svež ali star) 500 g
  • Stopljeno maslo 25 g
  • Mleko (lahko tudi rastlinski napitek) 1 l
  • Jajca M velikost 3
  • Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 3 žličke
  • Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
  • Sladkor 120 g

Dodatki:

  • Sladkor v prahu
  • Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR
  • Sveže jagode

Priprava

01

Pečico segrejte na 175 stopinj, nato pa pripravite večji pekač premera (približno) 28cm x 22cm. Pekač dobro namastite z maslom ali oljem. Postavite na stran in pripravite kruh.

02

Hlebec svežega ali starega kruha (uporabite lahko tudi ostanke kruha) narežite na približno 2cm x 2cm velike kocke. Postavite na stran.

03

V veliki skledi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo, mleko, jajca, vaniljevo pasto, javorjev sirup in sladkor. Premešajte, dokler ne nastane enotna, gladka masa.

04

V maso dodajte narezan kruh in s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte, da je kruh v celoti prepojen s tekočino.

05

Vse skupaj prelijte v pripravljen pekač in pecite v prej ogreti pečici 35-40 minut oz. tako dolgo, dokler nož, vstavljen v sredino kruhovega pudinga, na sebi nima sledi.

06

Vzemite iz pečice in pustite 5-10 minut, da se rahlo ohladi.

07

Posujte s sladkorjem v prahu, prelijte z malo javorjevega sirupa in dodajte sveže jagode. Postrezite.