Kruhov puding, Nina Zorčič
Kruhov puding, Nina Zorčič
Kruhov puding, Nina Zorčič

Kruhov puding

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

Kruhov puding

  • Kruh (svež ali star) 500 g
  • Stopljeno maslo 25 g
  • Mleko (lahko tudi rastlinski napitek) 1 l
  • Jajca M velikost 3
  • Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 3 žličke
  • Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
  • Sladkor 120 g

Dodatki:

  • Sladkor v prahu
  • Javorjev sirup SPAR NATUR*PUR
  • Sveže jagode

Priprava

01

Pečico segrejte na 175 stopinj, nato pa pripravite večji pekač premera (približno) 28cm x 22cm. Pekač dobro namastite z maslom ali oljem. Postavite na stran in pripravite kruh.

02

Hlebec svežega ali starega kruha (uporabite lahko tudi ostanke kruha) narežite na približno 2cm x 2cm velike kocke. Postavite na stran.

03

V veliki skledi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo, mleko, jajca, vaniljevo pasto, javorjev sirup in sladkor. Premešajte, dokler ne nastane enotna, gladka masa.

04

V maso dodajte narezan kruh in s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte, da je kruh v celoti prepojen s tekočino.

05

Vse skupaj prelijte v pripravljen pekač in pecite v prej ogreti pečici 35-40 minut oz. tako dolgo, dokler nož, vstavljen v sredino kruhovega pudinga, na sebi nima sledi.

06

Vzemite iz pečice in pustite 5-10 minut, da se rahlo ohladi.

07

Posujte s sladkorjem v prahu, prelijte z malo javorjevega sirupa in dodajte sveže jagode. Postrezite.