Kruhovi narastki z govejimi zrezki in motovilcem - Sladki Chef

Kruhovi narastki z govejimi zrezki in motovilcem

Sladki Chef
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
120
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Goveji zrezek 4 kosi
  • Čebula 1 kos
  • Rdeče vino 1 dl
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Cmoki

  • Star kruh 750 g
  • Mleko 4 dl
  • Jajca 3 kosi
  • Drobtine 3 žlice
  • Maslo za namastitev pekača 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Solata

  • Motovilec 100 g
  • Bel balzamični kis 2 žlici
  • Bučno olje 2 žlici
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Večjo ponev segrejemo in nanjo zlijemo 2 žlici olivnega olja. Dodamo na tanke polmesece narezano čebulo in jo na hitro popečemo. Goveje zrezke malenkost potolčemo (lahko jih razrežemo na manjše kose), jih solimo in popramo ter damo v ponev s čebulo. Z obeh strani pečemo na srednje močnem ognju.

02

Po 15 minutah dodamo 2 dl vina, ponev pokrijemo in zrezke dušimo še 45 minut. Medtem pazimo, da se čebula lepo karamelizira in se ne žge. Če je presuho, dodamo malo vode.

03

Medtem narežemo kruh na majhne kockice, jih prelijemo z mlekom, premešamo in počakamo, da kruh vpije tekočino. Če so kruhove kocke prepojene z mlekom, na dnu posode pa ni odvečne tekočine, smo dobili ravno pravšnjo maso za narastke, v nasprotnem primeru dodamo malo drobtin. Kruhovi masi dodamo še jajca, sol in poper ter vse dobro premešamo.

04

S kruhovo maso napolnimo z maslom namaščene modelčke za muffine. Pečemo 30 minut v že ogreti pečici na 180 stopinjah. Pečene kruhove narastke vzamemo iz pečice in jih postrežemo z mehkimi govejimi zrezki s karamelizirano čebulo in motovilcem z balzamičnim kisom in bučnim oljem.