Sestavine
- Moka 110 g
- Soda bikarbona 1 žlička
- Maslo 110 g
- Sladkor 110 g
- Jajca 2 kosa
- Limonina lupina 1 žlička
- Limonin sok 1 dl
Za preliv
- Sladkor v prahu 50 g
- Voda 2 žlički
- Limonin sok 1 žlička
Priprava
V veliko skledo presejemo moko s sodo bikarbono, dodamo limonino lupinico (pazimo, da nastrgamo le rumeni del in ne belega, saj bo le-ta zagrenil sladico) in vse ostale sestavine. Močno stepemo z ročnim ali univerzalnim mešalnikom, da nastane homogena, rahlo puhasta masa.
Z zmesjo napolnimo male potičnike do polovice. Lahko se odločimo za kakšen drug pekač, npr. podolgovat za kruh, kjer se bo kolač prej spekel. Potičnike damo v že na 170 stopinj ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Peči se mora počasi in ne sme dobiti rjave skorje.
Če je pečeno preverimo z leseno paličico. Testo se ne sme lepiti nanjo. V času pečenja iz naštetih sestavin pripravimo preliv. Pečene kolačke zvrnemo iz modela in jih še vroče polijemo, da se preliv nekoliko vpije vanje.