Sestavine
Vaniljeva krema
- Vanilijev puding 1
- Mleko 400 ml
- Sladkor 2 žlici
- Bela čokolada 50 g
- Sladka smetana 100 ml
- Vanilijeva pasta 1 žlička
Mascarpone krema
- Mascarpone 250 g
- Sladkor 100 g
- Limonina lupina (naribana) 2 žlički
Ostale sestavine
- Sveže iztisnjen limonin sok 200 ml
- Savojardi keksi 200 g
- Sladkor 4 žličke
- Kakav v prahu
Priprava
Vaniljev puding skuhamo v 400 ml mleka (ne v 500 ml, kot je v navodilih na vrečki) in dodamo sladkor. V vročem pudingu raztopimo belo čokolado, premešamo, pokrijemo s plastično folijo za živila (da se ne naredi skorjica) in ohladimo. Ko je puding ohlajen ga dobro premešamo in previdno z lopatko vmešamo stepeno sladko smetano.
V ločeni skledi zmešamo mascarpone sir in sladkor. Mešamo do gladkega. Dodamo naribano limonino lupinico in dobro premešamo.
V majhni skledi pripravimo sladkan limonin sok. Zmešamo sveže iztisnjen limonin sok s 4 žličkami sladkorja. Piškote Savoiardi enega po enega hitro namočimo v sladkan limonin sok in položimo v servirne kozarce, da prekrijemo dno. Na vrh piškotov v vsak kozarec dodamo plast vaniljeve kreme, na njo pa plast mascarpone kreme. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zaključimo s plastjo mascarpone kreme. Kozarce postavimo v hladilnik in pustimo, da se tiramisu ohladi in strdi (vsaj 4 ure ali, še bolje, čez noč). Pred serviranjem potresemo s kakavom v prahu.