Sestavine
- Losos 200 g
- Kapre 1 žlica
- Krebuljica 0.5 vejice
- Poper 1 ščepec
- Rastlinsko olje 2 žlici
- Beli vinski kis 1 žlica
- Limonin sok 1 žlica
- Belo vino 2 žlici
- Tekoče sladilo 2 žlici
Priprava
01
Lososove rezine razdelite na 4 krožnike. Kapre drobno nasekljajte. Krebuljico operite, popivnajte do suhega in tudi drobno nasekljajte. Kapre, krebuljico in poper potresite po lososu.
02
Za omako vinaigrette zmešajte olje, kis, limonin sok in belo vino, okus pa izboljšajte s tekočim sladilom in z malo soli. Vinaigrette pokapajte po lososovih rezinah.
03
Ponudite s polnozrnatim francoskim kruhom, polnozrnatim toastom ali žemljicami.
Naš nasvet!
Najbolje je, da vam lososa na tanko narežejo v prodajalni.