Sestavine
- Jabolka 4
- Med 1 žlica
- Rumenjak 1
- Maslo 1 žlička
- Piment 1 ščepec
- Jajca 2
- Mleko 4 dl
- Vanilijev sladkor 1
- Sol 1 ščepec
- Moka 0.5 žlice
Priprava
Jabolka prerežemo na polovico in izdolbemo peške. Položimo jih na pekač z odprtim delom navzgor in z zobotrebcem nekajkrat prebodemo. Sredico pokapljamo z medom.
V posodici umešamo maslo z rumenjakom in pimentom ter s to maso premažemo jabolka. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 25 minut.
Beljaka ločimo in stepemo v sneg. V večji posodi zavremo mleko, dodamo sol in sladkor. Z veliko žlico v vroče mleko polagamo snežne kepe, jih obrnemo in kuhane odložimo na krožnik.
Rumenjaka zmešamo s sladkorjem in moko ter zakuhamo v mleko, da nastane krema. V vsako posodico vlijemo nekaj kreme in dodamo pečena jabolka. Nanje polagamo snežne kepe ter jih pokapljamo s kremo.
Ponudimo lahko toplo ali hladno sladico, ob kateri lahko postrežemo še medenjake ali druge doma pripravljene piškote.