Medena jabolka v snežnih kepah - Kuhnapato

Medena jabolka v snežnih kepah

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Jabolka 4
  • Med 1 žlica
  • Rumenjak 1
  • Maslo 1 žlička
  • Piment 1 ščepec
  • Jajca 2
  • Mleko 4 dl
  • Vanilijev sladkor 1
  • Sol 1 ščepec
  • Moka 0.5 žlice

Priprava

01

Jabolka prerežemo na polovico in izdolbemo peške. Položimo jih na pekač z odprtim delom navzgor in z zobotrebcem nekajkrat prebodemo. Sredico pokapljamo z medom.

02

V posodici umešamo maslo z rumenjakom in pimentom ter s to maso premažemo jabolka. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 25 minut.

03

Beljaka ločimo in stepemo v sneg. V večji posodi zavremo mleko, dodamo sol in sladkor. Z veliko žlico v vroče mleko polagamo snežne kepe, jih obrnemo in kuhane odložimo na krožnik.

04

Rumenjaka zmešamo s sladkorjem in moko ter zakuhamo v mleko, da nastane krema. V vsako posodico vlijemo nekaj kreme in dodamo pečena jabolka. Nanje polagamo snežne kepe ter jih pokapljamo s kremo.

Ponudimo lahko toplo ali hladno sladico, ob kateri lahko postrežemo še medenjake ali druge doma pripravljene piškote.