Medena jabolka v snežnih kepah - Kuhnapato

Medena jabolka v snežnih kepah

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Jabolka 4
  • Med 1 žlica
  • Rumenjak 1
  • Maslo 1 žlička
  • Piment 1 ščepec
  • Jajca 2
  • Mleko 4 dl
  • Vanilijev sladkor 1
  • Sol 1 ščepec
  • Moka 0.5 žlice

Priprava

01

Jabolka prerežemo na polovico in izdolbemo peške. Položimo jih na pekač z odprtim delom navzgor in z zobotrebcem nekajkrat prebodemo. Sredico pokapljamo z medom.

02

V posodici umešamo maslo z rumenjakom in pimentom ter s to maso premažemo jabolka. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 25 minut.

03

Beljaka ločimo in stepemo v sneg. V večji posodi zavremo mleko, dodamo sol in sladkor. Z veliko žlico v vroče mleko polagamo snežne kepe, jih obrnemo in kuhane odložimo na krožnik.

04

Rumenjaka zmešamo s sladkorjem in moko ter zakuhamo v mleko, da nastane krema. V vsako posodico vlijemo nekaj kreme in dodamo pečena jabolka. Nanje polagamo snežne kepe ter jih pokapljamo s kremo.

Ponudimo lahko toplo ali hladno sladico, ob kateri lahko postrežemo še medenjake ali druge doma pripravljene piškote.

Točke zvestobe

Kovčki, potovalke, nahrbtniki
Zbirajte točke zvestobe in si zagotovite potovalno opremo Oracle Red Bull Racing po zmagovalno ugodnih cenah – tudi do 75 % ceneje!

Več