Medenjakov kolač - Jernej Kitchen

Medenjakov kolač

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
75
min
Čas peke

Sestavine

  • Med 120 g
  • Javorjev sirup 80 g
  • Maslo 170 g
  • Polnozrnata moka 200 g
  • Mleti ovseni kosmiči 180 g
  • Mlet ingver 3 žličke
  • Temno rjavi sladkor Dark Muscovado 160 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Muškatni orešček 0.5 žličke
  • Cimet v prahu 1 žlička
  • Jajce 1
  • Mleko 60 ml
  • Dulce de leche SPAR PREMIUM 250 g

Priprava

01

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pripravimo okrogel pekač v premeru 20 cm. Pekač namastimo z maslom in obložimo s papirjem za peko.

02

Med, javorjev sirup in maslo damo v kozico. Pristavimo na zmeren ogenj in med mešanjem kuhamo, da se maslo stopi. Mešanica ne sme zavreti. Postavimo na stran.

03

V skledi premešamo polnozrnato moko, mlete ovsene kosmiče, ingver, temno rjavi sladkor Dark Muscovado, pecilni prašek, muškatni oreh in cimet v prahu. V manjši skledi razžvrkljamo jajce in mleko.

04

Jajčno mešanico in mešanico javorjevega sirupa vlijemo k suhim sestavinam in premešamo, da nastane enotna zmes. Vlijemo v pripravljen pekač in postavimo v predhodno segreto pečico. Pečemo 60 - 75 minut pri 160 stopinj, oziroma tako dolgo, da je kolač v sredini pečen. Preverimo z zobotrebcem.

05

Ko je kolač pečen, ga pet minut pustimo v modelu, nato ga prestavimo na rešetko in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Premažemo z Dulce de Leche namazom, razrežemo na osem kosov in postrežemo.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več