35
PT35M min
PT35M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
- Mladi goveji hrbet 1 kg
- Polnozrnata gorčica 6 žlic
- Smetanov hren 5 žlic
- Česen 4 stroki
- Maslo 10 g
- Svež timijan par vejic
- Drobtine 80 g
- Olivno olje
- Sol
- Poper
Priprava
01
V posodici zmešamo polnozrnato gorčico, smetanov hren, nasekljan česen, stopljeno maslo, listke timijana in drobtine.
02
Pečico segrejemo na 220 °C. Vanjo damo pekač, v katerem bomo pekli meso, in pustimo da se segreje.
03
Mladi goveji hrbet naoljimo, solimo in popramo ter ga v vroči ponvi popečemo na vseh straneh.
04
Mešanico drobtin enakomerno razporedimo po celotnem kosu mesa. Pekač vzamemo iz pečice in vanj položimo goveji hrbet s skorjico. Pečemo od 30 do 40 minut do središčne temperature 55 do 60 °C.
05
Omako iz pekača reduciramo do željene gostote.
06
Postrežemo z okisano zelenjavo.