Sestavine
- Koruza 3
- Maslo 2 žlici
- Sveže nastrgan parmezan 1 žlica
- Albuminska skuta ali mladi sir 3 žlice
- Peteršilj 1 žlička
- Sol
- Poper
- Ekstra deviško oljčno olje (po želji) 1 žlička
Priprava
01
Segrejemo ali zakurimo žar do 250 °C. Ko je žar vroč, tako da več kot 2 sekundi ne moramo držati roke 10 cm nad žarom, očistimo rešetko in rahlo premažemo z rahlo naoljeno papirnato brisačko.
02
Olupljeno koruzo postavimo na vroč žar. Med občasnim obračanjem pečemo koruzo 10 —15 minut, oziroma tako dolgo da je mehka in zapečena. Koruzo vzamemo z žara.
03
Vsako koruzo radodarno premažemo z maslom, posujemo z nastrganim parmezanom, nadrobljeno skuto in lističi peteršilja. Poljubno začinimo s soljo in poprom in pokapljamo z oljčnim oljem.