Na žaru pečena koruza s skuto - Jernej Kitchen

Na žaru pečena koruza s skuto

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
15
min
Čas peke
5
min
Čas priprave

Sestavine

  • Koruza 3
  • Maslo 2 žlici
  • Sveže nastrgan parmezan 1 žlica
  • Albuminska skuta ali mladi sir 3 žlice
  • Peteršilj 1 žlička
  • Sol
  • Poper
  • Ekstra deviško oljčno olje (po želji) 1 žlička

Priprava

01

Segrejemo ali zakurimo žar do 250 °C. Ko je žar vroč, tako da več kot 2 sekundi ne moramo držati roke 10 cm nad žarom, očistimo rešetko in rahlo premažemo z rahlo naoljeno papirnato brisačko.

 

02

Olupljeno koruzo postavimo na vroč žar. Med občasnim obračanjem pečemo koruzo 10 —15 minut, oziroma tako dolgo da je mehka in zapečena. Koruzo vzamemo z žara.

03

Vsako koruzo radodarno premažemo z maslom, posujemo z nastrganim parmezanom, nadrobljeno skuto in lističi peteršilja. Poljubno začinimo s soljo in poprom in pokapljamo z oljčnim oljem.