30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
60
min
min
Čas pečenja
Sestavine
- Piščanec SPAR
- Rdeča čebula 2
- Korenje 2
- Sol 2 žlički
- Mlet poper
- Timijan
- Krompir SPAR 1 kg
- Mleko SPAR 1 dl
- Surovo maslo SPAR 100 g
- Muškatni orešček
- Mešana solata S-BUDGET
- Olivno olje SPAR PREMIUM
- Kis
- Gorčica žlička
- Jajce kuhan
- Fižol kuhan
- Sol
- Poper
- Kis
Priprava
01
Piščanca dobro osušite s papirnatimi brisačkami ter ga celega (tudi od znotraj) natrite s soljo in poprom. Odkritega piščanca za nekaj ur postavite v hladilnik, da se njegova koža izsuši - tako bo po peki bolj hrustljava.
02
Segrejte pečico na 210 stopinj; v pekač naložite razčetverjeni čebuli in na kose narezano korenje. Pokapljajte z oljem, premešajte in enakomerno razporedite po pekaču. Na zelenjavo položite kakšno vejico timijana nato pa piščanca s prsno stranjo navzgor; pekač za eno uro postavite v pečico.
03
Po eni uri piščanca postavite na desko in ga pustite počivati 10 minut. Zelenjavo poberite iz pekača in jo prestavite v servirno posodo; pekač pa postavite na štedilnik, prilijte malo vode in jo zavrite. S ploščato kuhalnico postrgajte zapečene ostanke z dna pekača, nato pa vse skupaj precedite v manjšo kozico in povrite, da nastane preprosta omaka.
04
Krompir olupite in ga narežite na dvocentimetrske kocke. Denite jih v kozico, prelijte z vročo vodo, odcedite in krompir ponovno prelijte z vročo vodo, v kateri naj se namaka 15 minut. Še enkrat odcedite, prelijte s svežo vodo, solite in krompir skuhajte do mehkega - približno 15 minut. Krompir odcedite in ga vrnite v kozico, v kateri ste ga kuhali; pustite odkrito nekaj minut, da se krompir osuši. V kozici segrejte mleko in v njem maslo; z mešanico prelijte krompir in ga pretlačite. Začinite z muškatnim oreščkom in, če je treba, še dosolite.
05
Solato operite in dobro osušite. V majhni skodelici zmešajte gorčico, olivno olje, kis, sol in poper. S polivko prelijte solato, premešajte in dodajte še na krhlje ali rezine narezano jajce in/ali fižol.