Enchilade z mletim mesom - Nina Zorčič
Enchilade z mletim mesom - Nina Zorčič
Enchilade z mletim mesom - Nina Zorčič

Enchilade z mletim mesom

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja
20
min
Čas peke

Sestavine

Mesni nadev:

  • Olivno olje 1 žlica
  • Rdeča čebula 1
  • Rdeča paprika 1
  • Por 30 g
  • Mleto meso 500 g
  • Sol 1 žlička
  • Sladka paprika 1.5 žličke
  • Čili 0.5 žličke
  • Čebula v prahu 0.5 žličke
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Sladka koruza 100 g
  • Fižol 200 g
  • Paradižnikova omaka s koščki 50 g

Tortilje:

  • Pšenična tortilja 8
  • Kisla smetana 200 g
  • Paradižnikova omaka s koščki 750 g
  • Ribana mozzarela 150 g

Dodatki:

  • Kisla smetana
  • Por

Priprava

01

Čebulo, papriko in por narežite na manjše kocke.

02

V večji ponvi segrejte olivno olje.

03

Dodajte narezano zelenjavo in pražite par minut, da čebula postekleni.

04

Dodajte mleto meso in premešajte. Pražite na srednjem ognju, dokler meso ne porjavi. Začinite s soljo, sladko papriko, čilijem, čebulo in česnom.

05

Dodajte 3 jedilne žlice paradižnikove omake s koščki paradižnika in premešajte.

06

Pražite približno 25 minut, da meso porjavi in tekočina izhlapi.

07

Vmes segrejte pečico na 210 stopinj.

08

Mesni nadev poskusite in po želji dodajte več soli. Odstavite.

09

Pekač premera 30cm x 20cm premažite z dvema jedilnima žlicama paradižnikove omake.

10

Pripravite tortilje. Tortiljo premažite z eno jedilno žlico kisle smetane in eno jedilno žlico paradižnikovih koščkov. Na vsako tortiljo dodajte približno 3-4 jedilne žlice mesnega nadeva. Tortiljo zavijte v tulec in postavite v pekač.

11

Ponovite z vsemi tortiljami, po vrhu pa jih premažite s preostankom paradižnikove omake in posujte z ribano mozzarello.

12

Postavite v pečico in pecite 20 minut, da se sir zlato zapeče.

13

Vzemite iz pečice, posujte z nasekljanim porom in postrezite skupaj s kislo smetano.

Cene izdelkov, ki so objavljene v video receptu, so bile aktualne v času priprave videa  - v septembru in oktobru 2022.