20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
120
min
min
Čas vzhajanja
75
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Mleko 1 dl
- Moka 600 g
- Sol 0.5 žličke
- Sladkor 80 g
- Maslo 300 g
- Rumenjak 5 kosov
- Belo vino 1 dl
- Sladka smetana 1 dl
- Kvas 40 g
- Rozine 3 žlice
Za nadev
- Mleti orehi 1 kg
- Jajca 1 kos
- Rum 1 dl
- Sladkor 200 g
- Sladka smetana 5 dl
Priprava
Testo
01
V mleku raztopimo kvas in nato vse sestavine zgnetemo v gladko voljno testo. Na deski ga trikrat zapored razvaljamo v obliko plus in robove preložimo nazaj v kvadrat ter spet razvaljamo (to je podoben proces kot za domače listnato testo). Pokrito naj vzhaja vsaj 2 uri.
Nadev
01
Smetano zavremo s sladkorjem in poparimo orehe. Takrat dolijemo tudi rum. Ko se masa malo ohladi, primešamo jajce in tanko razvaljano testo dobro premažemo z nadevom.
02
Po nadevu potresemo rozine in tesno zavijemo. Pustimo še malo vzhajat in pečemo 1 uro in 15 minut na 180 stopinjah.