Orehova potica malo drugače - Marko Herič

Orehova potica malo drugače

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
120
min
Čas vzhajanja
75
min
Čas peke

Sestavine

Testo

  • Mleko 1 dl
  • Moka 600 g
  • Sol 0.5 žličke
  • Sladkor 80 g
  • Maslo 300 g
  • Rumenjak 5 kosov
  • Belo vino 1 dl
  • Sladka smetana 1 dl
  • Kvas 40 g
  • Rozine 3 žlice

Za nadev

  • Mleti orehi 1 kg
  • Jajca 1 kos
  • Rum 1 dl
  • Sladkor 200 g
  • Sladka smetana 5 dl

Priprava

Testo

01

V mleku raztopimo kvas in nato vse sestavine zgnetemo v gladko voljno testo. Na deski ga trikrat zapored razvaljamo v obliko plus in robove preložimo nazaj v kvadrat ter spet razvaljamo (to je podoben proces kot za domače listnato testo). Pokrito naj vzhaja vsaj 2 uri.

Nadev

01

Smetano zavremo s sladkorjem in poparimo orehe. Takrat dolijemo tudi rum. Ko se masa malo ohladi, primešamo jajce in tanko razvaljano testo dobro premažemo z nadevom.

02

Po nadevu potresemo rozine in tesno zavijemo. Pustimo še malo vzhajat in pečemo 1 uro in 15 minut na 180 stopinjah.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte