Orehovi buhteljni

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas peke
70
min
Čas vzhajanja

Sestavine

Testo:

  • Moka 50 dag
  • Kvas 0.5 kocke
  • Sladkor 5 dag
  • Mleko 2.5 dl
  • Maslo 3 žlice
  • Jajca 2
  • Sol 1 ščepec

Nadev:

  • Mleti orehi 10 dag
  • Sladkor 3 dag
  • Vanilijev sladkor 1 zavitek
  • Limonina lupina
  • Rum 1 žlica
  • Sladka smetana 0.5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Jajce 1
  • Sladkor v prahu

Priprava

01

V skledo z moko zlijemo prej pripravljeni kvasec. Dodamo ostale sestavine in zamesimo rahlo testo. Pustimo vzhajati, da naraste za 3-krat. Še enkrat pregnetemo in pustimo ponovno vzhajati okoli 15 minut.

02

Vzhajano testo razvaljamo za prst debelo in izrežemo kvadrate.

03

Iz sestavin za nadev zmešamo maso in z njo premažemo testo. Testo stisnemo na robovih in namažemo z maslom, da se kosi ne sprimejo. Še enkrat pustimo vzhajati okoli 10 minut.

04

Buhteljne pečemo v pečici na srednjem nivoju 30 minut na 200 °C.