OREO cimetovi polžki - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
OREO cimetovi polžki - Midva kuhava
OREO cimetovi polžki - Midva kuhava

OREO cimetovi polžki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
20
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • DESPAR Premium manitoba moka 500 g
  • Sladkor 80 g
  • Jajca SPAR 1
  • Sol 1 ščepec
  • Suhi kvas 1 vrečka
  • Olje 40 g
  • Maslo SPAR 40 g
  • Toplo mleko SPAR PREMIUM 250 ml

Nadev:

  • Rjavi sladkor 100 g
  • Kakav v prahu 10 g
  • Cimet 1 žlička
  • Maslo 60 g
  • OREO prah (OREO powder) 60 g

Preliv:

  • Sladkor v prahu 90 g
  • Kremni sir 120 g
  • Vanilijeva aroma 1 žlička
  • Mleko 40 ml

Priprava

Testo:

01

V posodo vsuj moko in dodaj sladkor, jajce, sol, suhi kvas, stopljeno maslo in olje.

02

Prilij toplo mleko in vse skupaj zmešaj in pregneti v voljno in prožno testo, ki se ne lepi na roke.

03

Testo naj v pokriti posodi na toplem vzhaja 1 uro, da se njegova prostornina podvoji.

Nadev, oblikovanje in peka:

01

V posodici zmešaj rjavi sladkor, kakav in cimet.

02

Testo prenesi na pomokano površino in ga splošči, nato pa razvakljaj v pravokotnik, debel 0,5 cm.

03

Testo od roba do roba premaži z zmehčanim maslom, po katerem najprej razporediš kakavovo-cimetovo zmes, nato pa še OREO prah.

04

Testo zvij v dolgo kačo, ki ji z obeh koncev odščipneš štrukeljca (tadva se pečeta skupaj s polžki in sta nagrada za kuharja).

05

Zvitek nareži na 3-4 cm široke polže, ki jih razporediš po namaščenem pekaču z visokim robom.

06

Polžki naj se v pekaču dotikajo stene in drug drugega.

07

Pekač pokrij s krpo in pusti, da polži vzhajajo 30 minut, vmes pa segrej pečico na 180 ºC.

08

Polžke peci 15-20 minut pri 180 ºC.

Preliv:

01

Medtem, ko se polžki aklitmatizirajo nazaj na sobno temperaturo, pripravi preliv.

02

V posodici z metlico zmešaj sladkor v prahu, kremni sir, mleko in vanilijevo aromo do gladke zmesi.

03

Polžke prelij s prelivom, po njih pa potresi OREO prah in razporedi nalomljene OREO piškote.