
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
60
min
min
Čas vzhajanja
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
Sestavine
Testo:
- DESPAR Premium manitoba moka 500 g
- Sladkor 80 g
- Jajca SPAR 1
- Sol 1 ščepec
- Suhi kvas 1 vrečka
- Olje 40 g
- Maslo SPAR 40 g
- Toplo mleko SPAR PREMIUM 250 ml
Nadev:
- Rjavi sladkor 100 g
- Kakav v prahu 10 g
- Cimet 1 žlička
- Maslo 60 g
- OREO prah (OREO powder) 60 g
Preliv:
- Sladkor v prahu 90 g
- Kremni sir 120 g
- Vanilijeva aroma 1 žlička
- Mleko 40 ml
Priprava
Testo:
01
V posodo vsuj moko in dodaj sladkor, jajce, sol, suhi kvas, stopljeno maslo in olje.
02
Prilij toplo mleko in vse skupaj zmešaj in pregneti v voljno in prožno testo, ki se ne lepi na roke.
03
Testo naj v pokriti posodi na toplem vzhaja 1 uro, da se njegova prostornina podvoji.
Nadev, oblikovanje in peka:
01
V posodici zmešaj rjavi sladkor, kakav in cimet.
02
Testo prenesi na pomokano površino in ga splošči, nato pa razvakljaj v pravokotnik, debel 0,5 cm.
03
Testo od roba do roba premaži z zmehčanim maslom, po katerem najprej razporediš kakavovo-cimetovo zmes, nato pa še OREO prah.
04
Testo zvij v dolgo kačo, ki ji z obeh koncev odščipneš štrukeljca (tadva se pečeta skupaj s polžki in sta nagrada za kuharja).
05
Zvitek nareži na 3-4 cm široke polže, ki jih razporediš po namaščenem pekaču z visokim robom.
06
Polžki naj se v pekaču dotikajo stene in drug drugega.
07
Pekač pokrij s krpo in pusti, da polži vzhajajo 30 minut, vmes pa segrej pečico na 180 ºC.
08
Polžke peci 15-20 minut pri 180 ºC.
Preliv:
01
Medtem, ko se polžki aklitmatizirajo nazaj na sobno temperaturo, pripravi preliv.
02
V posodici z metlico zmešaj sladkor v prahu, kremni sir, mleko in vanilijevo aromo do gladke zmesi.
03
Polžke prelij s prelivom, po njih pa potresi OREO prah in razporedi nalomljene OREO piškote.