Sestavine
- Želatina 5 listov
- Mleko 375 ml
- Sladka smetana 375 ml
- Vanilijev strok 1
- Sladkor 60 g
- Pasijonka 15
Priprava
Liste želatine namočimo v hladno vodo. Pustimo stati 10 minut, da se zmehčajo.
V kozico vlijemo smetano in mleko ter dodamo sladkor. Vaniljev strok razpolovimo in z noževo konico postrgamo semena, ki jih s strokom dodamo v kozico. Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo.
Odstavimo, odstranimo vaniljev strok in vmešamo zmehčano želatino, ki smo jo dobro oželi.
Smetanovo zmes vlijemo v štiri kozarčke. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Nato kozarčke za dve do tri ure (lahko tudi več) shranimo v hladilnik, da se panakota popolnoma ohladi in strdi.
Pasijonkam (3 prihranimo za okras) odstranimo semena in jih dodamo v posodo. Vsebino precedimo in vmešamo v panakoto, ki jo prelijemo v kozarčke.
Panakoto postavimo v hladilnik za nekaj ur. Čez ohlajeno panakoto dodamo preostala semena pasijonk in jo postrežemo.
POLEG POSTREŽEMO: Vino Capris Cuvee in rose
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!