Pasijonkina panakota - SPAR

Pasijonkina panakota

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Želatina 5 listov
  • Mleko 375 ml
  • Sladka smetana 375 ml
  • Vanilijev strok 1
  • Sladkor 60 g
  • Pasijonka 15

Priprava

01

Liste želatine namočimo v hladno vodo. Pustimo stati 10 minut, da se zmehčajo.   

02

V kozico vlijemo smetano in mleko ter dodamo sladkor. Vaniljev strok razpolovimo in z noževo konico postrgamo semena, ki jih s strokom dodamo v kozico. Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo.

03

Odstavimo, odstranimo vaniljev strok in vmešamo zmehčano želatino, ki smo jo dobro oželi.

04

Smetanovo zmes vlijemo v štiri kozarčke. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo. Nato kozarčke za dve do tri ure (lahko tudi več) shranimo v hladilnik, da se panakota popolnoma ohladi in strdi.

05

Pasijonkam (3 prihranimo za okras) odstranimo semena in jih dodamo v posodo. Vsebino precedimo in vmešamo v panakoto, ki jo prelijemo v kozarčke.

06

Panakoto postavimo v hladilnik za nekaj ur. Čez ohlajeno panakoto dodamo preostala semena pasijonk in jo postrežemo.

POLEG POSTREŽEMO: Vino Capris Cuvee in rose


Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte