Pečeni bleki s hrenovim sladoledom

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja
15
min
Čas peke
60
min
Čas počitka testa

Sestavine

Testo:

  • Moka 25 dag
  • Jajca 4

Nadev:

  • Češnje 1 kg
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Cvetlični med 2.5 žlice

Sladoled:

  • Mleko 5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Bela čokolada 20 dag
  • Hren 10 dag
  • Mandlji 1 pest
  • Bela polenta 1 žlica
  • Akacijev med 1 žlica

Priprava

Priprava blekov

01

Zamesimo testo za testenine, ga pokritega pustimo počivati vsaj 1 uro in ga nato razvaljamo vsaj 2 mm na tanko. Razrežemo ga na kvadrate, velikosti 5 x 5 cm.

02

Češnje razkoščičimo, narežemo na koščke in podušimo na maslu skupaj z medom in začimbami.

03

Pred uporabo testo premažemo s stopljenim maslom. Testene krpice napolnimo z ohlajenim nadevom in zavijemo. Pečemo jih v pečici dobrih 15 minut na 180 °C.

Priprava hrenovega sladoleda

01

Zavremo mleko s soljo. Vmešamo polento in ob stalnem mešanju kuhamo približno 15 minut na zelo nizki temperaturi. V toplo maso vmešamo nariban hren in na koščke nalomljeno čokolado ter dobro premešamo.

02

Tako pripravljeno zmes damo za nekaj ur v zamrzovalnik in med zamrzovanjem večkrat premešamo.

03

Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe in primešamo med. S tem potresemo sladoled, ki ga ponudimo ob toplih blekih.