PT25M min
PT10M min
PT15M min
min
Sestavine
Testo:
- Moka 25 dag
- Jajca 4
Nadev:
- Češnje 1 kg
- Limonina lupina 1 žlička
- Cvetlični med 2.5 žlice
Sladoled:
- Mleko 5 dl
- Sol 1 ščepec
- Bela čokolada 20 dag
- Hren 10 dag
- Mandlji 1 pest
- Bela polenta 1 žlica
- Akacijev med 1 žlica
Priprava
Priprava blekov
Zamesimo testo za testenine, ga pokritega pustimo počivati vsaj 1 uro in ga nato razvaljamo vsaj 2 mm na tanko. Razrežemo ga na kvadrate, velikosti 5 x 5 cm.
Češnje razkoščičimo, narežemo na koščke in podušimo na maslu skupaj z medom in začimbami.
Pred uporabo testo premažemo s stopljenim maslom. Testene krpice napolnimo z ohlajenim nadevom in zavijemo. Pečemo jih v pečici dobrih 15 minut na 180 °C.
Priprava hrenovega sladoleda
Zavremo mleko s soljo. Vmešamo polento in ob stalnem mešanju kuhamo približno 15 minut na zelo nizki temperaturi. V toplo maso vmešamo nariban hren in na koščke nalomljeno čokolado ter dobro premešamo.
Tako pripravljeno zmes damo za nekaj ur v zamrzovalnik in med zamrzovanjem večkrat premešamo.
Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe in primešamo med. S tem potresemo sladoled, ki ga ponudimo ob toplih blekih.