Pečeni bleki s hrenovim sladoledom

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja
15
min
Čas peke
60
min
Čas počitka testa

Sestavine

Testo:

  • Moka 25 dag
  • Jajca 4

Nadev:

  • Češnje 1 kg
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Cvetlični med 2.5 žlice

Sladoled:

  • Mleko 5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Bela čokolada 20 dag
  • Hren 10 dag
  • Mandlji 1 pest
  • Bela polenta 1 žlica
  • Akacijev med 1 žlica

Priprava

Priprava blekov

01

Zamesimo testo za testenine, ga pokritega pustimo počivati vsaj 1 uro in ga nato razvaljamo vsaj 2 mm na tanko. Razrežemo ga na kvadrate, velikosti 5 x 5 cm.

02

Češnje razkoščičimo, narežemo na koščke in podušimo na maslu skupaj z medom in začimbami.

03

Pred uporabo testo premažemo s stopljenim maslom. Testene krpice napolnimo z ohlajenim nadevom in zavijemo. Pečemo jih v pečici dobrih 15 minut na 180 °C.

Priprava hrenovega sladoleda

01

Zavremo mleko s soljo. Vmešamo polento in ob stalnem mešanju kuhamo približno 15 minut na zelo nizki temperaturi. V toplo maso vmešamo nariban hren in na koščke nalomljeno čokolado ter dobro premešamo.

02

Tako pripravljeno zmes damo za nekaj ur v zamrzovalnik in med zamrzovanjem večkrat premešamo.

03

Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe in primešamo med. S tem potresemo sladoled, ki ga ponudimo ob toplih blekih.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več