Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem - Nina Zorčič
Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem - Nina Zorčič

Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Drobljenec:

  • Bela pšenična moka tip 500 120 g
  • Rjavi sladkor 60 g
  • Cimet 0.5 žličke
  • Stopljeno maslo 60 g

Krofi:

  • Naribana jabolka 360 g
  • Stopljeno maslo 113 g
  • Rjavi sladkor 200 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlica
  • Jajce 1
  • Bela pšenična moka 270 g
  • Cimet 1 žlička
  • Pecilni prašek 0.5 žličke
  • Soda bikarbona 0.5 žličke
  • Sol 1 ščepec

Priprava

01

Pečico segrejte na 185 stopinj.

02

Pripravite drobljenec. V manjši skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, cimet in stopljeno maslo. Premešajte s pomočjo vilic, da dobite grahasto teskturo in postavite na stran.

03

Pripravite maso za krofe.

04

Jabolka operite, po želji olupite in naribajte. Postavite na stran.

05

V ločeni posodi zmešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, vaniljo in jajce. S pomočjo metlice za stepanje hitro mešajte dobro minuto, da postane zmes gladka, puhasta in svetlejša.

06

Dodajte jabolka in premešajte.

07

Dodajte moko, cimet, pecilni prašek, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.

08

Maso prestavite v vrečko za dekoriranje ali v klasično vrečko za živila in odrežite rob, da boste lahko z njo lepše nadevali maso v pekač.

09

Pekač za krofe dobro namastite in v vsak modelček za krof nadevajte maso do 2/3 visoko. Vsak krof bogato posujte z drobljencem in postavite v pečico. Pecite 16-20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima več surovega testa. Ne pecite predolgo, saj bodo krofi drugače presuhi.