Sestavine
Drobljenec:
- Bela pšenična moka tip 500 120 g
- Rjavi sladkor 60 g
- Cimet 0.5 žličke
- Stopljeno maslo 60 g
Krofi:
- Naribana jabolka 360 g
- Stopljeno maslo 113 g
- Rjavi sladkor 200 g
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Jajce 1
- Bela pšenična moka 270 g
- Cimet 1 žlička
- Pecilni prašek 0.5 žličke
- Soda bikarbona 0.5 žličke
- Sol 1 ščepec
Priprava
Pečico segrejte na 185 stopinj.
Pripravite drobljenec. V manjši skledi zmešajte moko, rjavi sladkor, cimet in stopljeno maslo. Premešajte s pomočjo vilic, da dobite grahasto teskturo in postavite na stran.
Pripravite maso za krofe.
Jabolka operite, po želji olupite in naribajte. Postavite na stran.
V ločeni posodi zmešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, vaniljo in jajce. S pomočjo metlice za stepanje hitro mešajte dobro minuto, da postane zmes gladka, puhasta in svetlejša.
Dodajte jabolka in premešajte.
Dodajte moko, cimet, pecilni prašek, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Maso prestavite v vrečko za dekoriranje ali v klasično vrečko za živila in odrežite rob, da boste lahko z njo lepše nadevali maso v pekač.
Pekač za krofe dobro namastite in v vsak modelček za krof nadevajte maso do 2/3 visoko. Vsak krof bogato posujte z drobljencem in postavite v pečico. Pecite 16-20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima več surovega testa. Ne pecite predolgo, saj bodo krofi drugače presuhi.