Pince

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
40
min
Čas peke
80
min
Čas vzhajanja

Sestavine

  • Pšenična moka 1 kg
  • Rumenjaki 6
  • Jajca 2
  • Maslo 20 dag
  • Mleko 4 dl
  • Limonina lupina
  • Sol
  • Sladkor v prahu 4 žlice

Kvasec:

  • Kvas 6 dag
  • Sladkor 1 žlička
  • Toplo mleko 4 žlice

Priprava

01

V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja.

02

Moko presejemo in vanjo vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu dodamo vzhajan kvasec. Vse sestavine zmešamo in zamesimo v testo.

03

Testo pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo in iz njega oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo.

04

Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jih v vnaprej ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut. Nato pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3–6 minut.

05

Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato jih potresemo s sladkornim prahom.