
PT30M min
PT40M min
min
Sestavine
- Pšenična moka 1 kg
- Rumenjaki 6
- Jajca 2
- Maslo 20 dag
- Mleko 4 dl
- Limonina lupina
- Sol
- Sladkor v prahu 4 žlice
Kvasec:
- Kvas 6 dag
- Sladkor 1 žlička
- Toplo mleko 4 žlice
Priprava
V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja.
Moko presejemo in vanjo vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu dodamo vzhajan kvasec. Vse sestavine zmešamo in zamesimo v testo.
Testo pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo in iz njega oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo.
Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jih v vnaprej ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut. Nato pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3–6 minut.
Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato jih potresemo s sladkornim prahom.