PT25M min
PT55M min
Sestavine
Obara
- Piščančje krače in stegna 850 g
- Olje 2 žlici
- Čebula 1 kos
- Česen 2 stroka
- Korenje 2 kosa
- Grah 150 g
- Piščančja jušna osnova 2 l
- Moka 3 žlice
- Paradižnikov koncentrat 1 žlica
- Lovorjev list 1
- Timijan 0.5 žlice
- Majaron 0.5 žlice
- Šetraj 0.5 žlice
- Kis 2 žlici
- Sol
- Poper
Žličniki
- Kisla smetana 2 žlici
- Jajce 1
- Moka 8 žlic
- Sol 1 ščepec
Priprava
Piščančja obara
V lonec vlij olje in na njem z obeh strani popeci piščančje meso.
Meso poberi iz lonca, vanj pa stresi sesekljano čebulo.
Praži jo, da postekleni, nato dodaj česen in na kocke narezano korenje.
Dodaj še majaron, timijan, šetraj in lovorjev list.
Premešaj in na hitro popraži.
Dodaj dober ščepec soli, ščepec popra in 2-3 žlice moke.
Vse skupaj dobro premešaj, nato prilij piščančjo jušno osnovo.
V juho stisni še paradižnikov koncentrat.
Dobro premešaj, nato v lonec vrni popečeno meso.
Obaro kuhaj pokrito 45 minut.
Masa za žličnike
V posodo ubij jajce in dodaj kislo smetano ter ščepec soli.
Vse skupaj z temeljito premešaj z metlico.
Dodaj 7-8 žlic moke in premešaj v homogeno zmes.
Piščančja obara
Iz obare poberi kose piščanca ter odstrani kosti in kožo.
V obaro stresi zamrznjen grah.
Z dvema žlicama iz mase oblikuj žličnike in jih potopi v obaro.
Obara naj se kuha nekaj minut, potem vanjo vmešaj še piščančje meso.
Po okusu obari dodaj še 1-2 žlici kisa.