15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas pečenja
Sestavine
- Piščanec 8 kosov
- Koruzna moka 200 g
- Jajca 2 kosa
- Drobtine 200 g
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Mleta sladka paprika 1 ščepec
- Olje za cvrtje 1 l
Priprava
01
Kose piščanca dobro popivnamo s papirnato brisačo. Pripravimo si mešanico paprike, soli in popra ter z njo začinimo meso. Nato kose mesa v posodi pomokamo s koruzno moko, pomočimo v razžvrkljano jajce ter na koncu paniramo v drobtinah. Cvremo v vročem olju, ki naj ima okoli 160 ºC.
02
Ponev mora biti dovolj velika, da se kosi ne stikajo. Med cvrtjem meso obrnemo samo enkrat, zato mora biti pred obračanjem zlato rumeno. Običajno cvremo okoli 20 minut. Meso postrežemo s krhlji limone.