Piščanec, ocvrt v koruzni moki - Mojca Polak

Piščanec, ocvrt v koruzni moki

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Piščanec 8 kosov
  • Koruzna moka 200 g
  • Jajca 2 kosa
  • Drobtine 200 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Mleta sladka paprika 1 ščepec
  • Olje za cvrtje 1 l

Priprava

01

Kose piščanca dobro popivnamo s papirnato brisačo. Pripravimo si mešanico paprike, soli in popra ter z njo začinimo meso. Nato kose mesa v posodi pomokamo s koruzno moko, pomočimo v razžvrkljano jajce ter na koncu paniramo v drobtinah. Cvremo v vročem olju, ki naj ima okoli 160 ºC.

02

Ponev mora biti dovolj velika, da se kosi ne stikajo. Med cvrtjem meso obrnemo samo enkrat, zato mora biti pred obračanjem zlato rumeno. Običajno cvremo okoli 20 minut. Meso postrežemo s krhlji limone.