Piškoti duhci s sladkornim prelivom - JernejKitchen
Piškoti duhci s sladkornim prelivom - JernejKitchen

Piškoti duhci s sladkornim prelivom

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas hlajenja
10
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 30 duhcov:

  • Maslo 250 g
  • Sladkor v prahu 80 g
  • Jajce 1
  • Rumenjak 1
  • Bela gladka moka 350 g
  • Mleti mandlji 100 g
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Voda 3 žlice
  • Temna čokolada 10 g

Priprava

01

Zmehčano maslo, sladkor v prahu, ščep soli, jajce in rumenjak stepemo z električnim mešalnikom, da nastane enotna kremasta zmes.

02

Dodamo moko in mlete mandlje ter zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo ali valj ter zavijemo v prozorno živilsko folijo. Postavimo v hladilnik za 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj in dva pekača obložimo s papirjem za peko.

03

Testo razvaljamo na 5mm in z ostrim nožem izrežemo obliko duhca. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Piškote zložimo na pripravljen pekač in postavimo v segreto pečico. Pečemo 10 minut pri 180 stopinj.

04

Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo. Medtem pripravimo sladkorni preliv. V skodelici dobro premešamo sladkor v prahu in vodo. Vsak piškot premažemo s sladkornim prelivom in s stoljeno temno čokolado narišemo nos in oči ali drug poljubni vzorec.

 

05

Hranimo pri sobni temperaturi 2 uri, da se sladkorni preliv posuši, nato hranimo v zaprti posodi.