Piškoti duhci s sladkornim prelivom - JernejKitchen
Piškoti duhci s sladkornim prelivom - JernejKitchen

Piškoti duhci s sladkornim prelivom

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas hlajenja
10
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 30 duhcov:

  • Maslo 250 g
  • Sladkor v prahu 80 g
  • Jajce 1
  • Rumenjak 1
  • Bela gladka moka 350 g
  • Mleti mandlji 100 g
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Voda 3 žlice
  • Temna čokolada 10 g

Priprava

01

Zmehčano maslo, sladkor v prahu, ščep soli, jajce in rumenjak stepemo z električnim mešalnikom, da nastane enotna kremasta zmes.

02

Dodamo moko in mlete mandlje ter zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo ali valj ter zavijemo v prozorno živilsko folijo. Postavimo v hladilnik za 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj in dva pekača obložimo s papirjem za peko.

03

Testo razvaljamo na 5mm in z ostrim nožem izrežemo obliko duhca. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Piškote zložimo na pripravljen pekač in postavimo v segreto pečico. Pečemo 10 minut pri 180 stopinj.

04

Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo. Medtem pripravimo sladkorni preliv. V skodelici dobro premešamo sladkor v prahu in vodo. Vsak piškot premažemo s sladkornim prelivom in s stoljeno temno čokolado narišemo nos in oči ali drug poljubni vzorec.

 

05

Hranimo pri sobni temperaturi 2 uri, da se sladkorni preliv posuši, nato hranimo v zaprti posodi.