PT30M min
min
PT10M min
Sestavine
Sestavine za 30 duhcov:
- Maslo 250 g
- Sladkor v prahu 80 g
- Jajce 1
- Rumenjak 1
- Bela gladka moka 350 g
- Mleti mandlji 100 g
- Sladkor v prahu 150 g
- Voda 3 žlice
- Temna čokolada 10 g
Priprava
Zmehčano maslo, sladkor v prahu, ščep soli, jajce in rumenjak stepemo z električnim mešalnikom, da nastane enotna kremasta zmes.
Dodamo moko in mlete mandlje ter zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo ali valj ter zavijemo v prozorno živilsko folijo. Postavimo v hladilnik za 1 uro. Pečico segrejemo na 180 stopinj in dva pekača obložimo s papirjem za peko.
Testo razvaljamo na 5mm in z ostrim nožem izrežemo obliko duhca. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka testa. Piškote zložimo na pripravljen pekač in postavimo v segreto pečico. Pečemo 10 minut pri 180 stopinj.
Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo. Medtem pripravimo sladkorni preliv. V skodelici dobro premešamo sladkor v prahu in vodo. Vsak piškot premažemo s sladkornim prelivom in s stoljeno temno čokolado narišemo nos in oči ali drug poljubni vzorec.
Hranimo pri sobni temperaturi 2 uri, da se sladkorni preliv posuši, nato hranimo v zaprti posodi.