Pita iz paradižnikov in mozzarelle - Sladki Chef

Pita iz paradižnikov in mozzarelle

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
150
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

Za testo:

  • Moka 200 g
  • Maslo 150 g
  • Jajce 1
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Za nadev:

  • Paradižnik 5
  • Trsni sladkor 1 žlica
  • Čebula 1
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Jajca 1
  • Sladka smetana 200 ml
  • Mozzarella 150 g
  • Bazilika 5 vejic

Priprava

01

Pečico vključimo na 200 °C. Vse sestavine za testo stresemo v skledo in zelo hitro zamesimo v homogeno testo. Testo lahko pripravimo tudi v mešalniku z močnimi rezili. Pripravljeno testo zavijemo v živilsko folijo in damo v hladilnik za pol ure.

02

Paradižnike operemo, jim odstranimo peclje in jih prerežemo na pol. Polovice paradižnikov postavimo na pekač, jih potresemo s trsnim sladkorjem, pokapljamo z olivnim oljem in postavimo v ogreto pečico za 40 minut.

03

V manjši kozici segrejemo 1 žlico olivnega olja in na njem popečemo na drobno narezano čebulo. Testo vzamemo iz hladilnika in ga med dvema plastema folije razvaljamo na velikost našega pekača za pite.

Premer pekača 24 cm.

04

Razvaljano testo položimo na pekač, poravnamo robove in odrežemo višek testa. Testo obložimo s peki papirjem in obtežimo s kroglicami za peko. Slepo ga pečemo 20 minut. Po 20 minutah peki papir s kroglicami odmaknemo in pečemo še 5 minut.

05

Pečeno testo vzamemo iz pečice in nanj polagamo pečene paradižnike. V manjši posodici zmešamo jajci s sladko smetano in naribano mozzarello ter s to zmesjo prelijemo paradižnike. Pekač nato postavimo nazaj v pečico in pito pečemo še 40 minut oz. toliko časa, da se na vrhu naredi zlatorjava skorjica.

06

Pito s paradižniki ponudimo toplo, posuto s svežimi listi bazilike.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več