30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
Sestavine
- Jajčevec (srednje velika) 2
- Granatno jabolko 1
- Feta sir 100 g
- Rdeča čebula 1
- Sveža meta (nasekljana) 0.25 skodelice
- Leča 1 konzerva
- Sesekljane pistacije popečena 30 g
- Limona 2
- Olivno olje
- Sol
- Poper
- Harisa
- Vinski kis
Priprava
01
Pečico ogrejemo na 220 stopinj.
02
Jajčevce prerežemo na pol, prelijemo z malce olivnega olja, posolimo in popopramo po okusu. Pečemo približno 20 minut.
03
Medtem mariniramo na kolobarje narezano rdečo čebulo, ščepec soli, malce vinskega kisa in 4 žlice olivnega olja.
04
V drugi skledi zmešamo preostale Harisa začimbe, 4 žlice oljčnega olja, med, ter lupinico in sok ene limone.
05
V večji skledi skombiniramo lečo, ¾ pistacije in ¾ semen granatnega jabolka, pokapamo z olivnim oljem in sokom ene limone. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
06
Jajčevce premažemo s Harissa mešanico in damo v pečico še za 5 minut. Postrežemo jih z lečo, feta sirom (ki ga zdrobimo z rokami), marinirano čebulo, prelijemo še s preostankom Harissa omake, dodamo preostanek pistacij in preostala semena granatnega jabolka.
07
Solato postrežemo takoj, najbolje ohlajeno.