Poletna solata z granatnim jabolkom in pečenimi jajčevci

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Jajčevec (srednje velika) 2
  • Granatno jabolko 1
  • Feta sir 100 g
  • Rdeča čebula 1
  • Sveža meta (nasekljana) 0.25 skodelice
  • Leča 1 konzerva
  • Sesekljane pistacije popečena 30 g
  • Limona 2
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper
  • Harisa
  • Vinski kis

Priprava

01

Pečico ogrejemo na 220 stopinj.  

02

Jajčevce prerežemo na pol, prelijemo z malce olivnega olja, posolimo in popopramo po okusu. Pečemo približno 20 minut.

03

Medtem mariniramo na kolobarje narezano rdečo čebulo, ščepec soli, malce vinskega kisa in 4 žlice olivnega olja.

04

V drugi skledi zmešamo preostale Harisa začimbe, 4 žlice oljčnega olja, med, ter lupinico in sok ene limone.

05

V večji skledi skombiniramo lečo, ¾ pistacije in ¾ semen granatnega jabolka, pokapamo z olivnim oljem in sokom ene limone. Začinimo s soljo in poprom po okusu.

06

Jajčevce premažemo s Harissa mešanico in damo v pečico še za 5 minut. Postrežemo jih z lečo, feta sirom (ki ga zdrobimo z rokami), marinirano čebulo, prelijemo še s preostankom Harissa omake, dodamo preostanek pistacij in preostala semena granatnega jabolka.

07

Solato postrežemo takoj, najbolje ohlajeno.