
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Riž 2 skodelici
- Voda 3 skodelice
- Rumena paprika 2
- Rdeča paprika 1
- Kisle kumarice 4
- Koruza 2 pesti
- Rdeča čebula 0.5 kosa
- Dimljen sir 100 g
- Olive 1 pest
- Olivno olje 2 žlici
- Balzamični kis 1 žlica
- Peteršilj 1 žlica
- Majoneza 2 žlici
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Čili 0.5 žličke
Priprava
01
Riž damo v lonec z debelim dnom, prelijemo z mrzlo vodo in pustimo na močnem ognju, da zavre. Ko zavre, plamen/temperaturo zmanjšamo, riž solimo in lonec pokrijemo. Kuhamo 30 - 45 minut oz. dokler se riž ne zmehča in vpije vse vode.
02
Pustimo stati pokrito še 15 minut. Riž ohladimo pod mrzlo vodo (ali počakamo, da se sam ohladi).
03
Papriko narežemo na kockice, kumarice pa na kolobarčke. Čebulo nasekljamo. Dimljeni tofu ali sir narežemo na kocke.
04
Vso zelenjavo in dodatke vmešamo v riž. Začinimo z oljem, kisom, soljo in poprom, ter po želji dodamo majonezo.
Namig!
Riževo solato lahko postrežemo takoj, še boljša pa je po kaki uri v hladilniku.