Polnjena jajca z laškim fižolom in tuno - Chef Gregor Vračko, revija PLUS

Polnjena jajca z laškim fižolom in tuno

Chef Vračko
enostavno
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave

Laški fižol je med ljudmi bolj znan kot keber. Legenda in resno simpatičen! Okus po kostanju, pravi debelajsek čudovitih barv.


Sestavine

  • Jajca iz ekološke reje 8
  • Fileti belega tuna 1 pločevinka
  • Namaz iz laškega fižola SPAR Premium 1 kozarček

Priprava

01

Jajca skuhamo, olupimo, prerežemo na polovico po dolgem.

02

Rumenjake pretlačimo in zmešamo z namazom iz laškega fižola. Po želji začinimo, namaz preložimo v dresirno vrečko in napolnimo polovičke jajc.

03

Obložimo s filetom belega tuna in po želji dodatno dekoriramo. Postrežemo hladno.

Namig:

Kako se izogniti gumijastemu beljaku in rumenjaku, ki je odbijajoče posivel? To se zgodi, kadar so jajca popolnoma preveč kuhana. Takole bo prav: jajca naložimo v širšo posodo in dolijemo toliko vode, da je gladina centimeter nad jajci. Odkrito kuhamo, dokler jajca na zavrejo, pustimo, da vrejo le minuto, nato plin izklopimo, jajca pokrijemo in pustimo v kropu 17 do 18 minut. Po tem času krop odlijemo in zalijemo s čim bolj mrzlo vodo, da zaustavimo kuhanje. Brez skrbi, neštetokrat preverjeno! Rumenjak bo žarel kot sonce.