40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
45
PT45M min
PT45M min
Čas peke
Sestavine
Polnjene paprike:
- Rumena paprika babura 6
- SPAR MIX MESO&ZELENJAVO mleto goveje z zelenjavo 500 g
- Riž roma 60 g
- Čebula 1
- Česen 1 strok
- Olje 2 žlici
- Sol 0.5 žličke
- Poper 1 ščepec
- Timijan 1 ščepec
- Paradižnikov koncentrat 1 žlica
- Rdeča mleta paprika 1 žlička
- Voda 300 ml
- Jajce 1
Paradižnikova omaka:
- Pasiran paradižnik 680 g
- Voda 200 ml
- Olje 2 žlici
- Moka 1 žlica
- Lovorjev list 1
- Poper 1 ščepec
- Sol 2 ščepca
- Sladkor 1 žlica
Priprava
Polnilo za paprike:
01
Na olju prepraži sesekljano čebulo.
02
Ko ta postekleni, dodaj še sesekljan česen in praži kako minuto.
03
Dodaj Flexi mleto goveje in ga z lopatko dobro nadrobi.
04
Praži ga in mešaj nekaj minut.
05
Dodaj sol, poper, timijan in paradižnikov koncentrat.
06
Praži tri minute, nato dodaj še mleto papriko in splaknjen riž.
07
Premešaj, nato dolij 300 ml vode.
08
Ko voda zavre, kuhaj še 5 minut, nato ponev odstavi in jo pusti, da se polnilo ohladi.
09
Paradižnikova omaka:
01
Na olju na hitro popraži žlico moke, nato prilij pasiran paradižnik in 200 ml vode ter premešaj.
02
Dodaj lovorjev list, poper, sol in sladkor.
03
Omako premešaj in jo segrej do vretja.
Polnjenje paprik:
01
V vsako papriko zareži okoli peclja in ga potegni ven.
02
Iz paprike postrgaj semena, dno peclja pa odreži.
03
V paprike natlači polnilo in jih začepi s pecljem.
04
Paprike zloži v ognjevaren lonec in jih zalij z omako.
05
Paprike peci pokrite 45 minut pri 220 ºC.