Sestavine
- Kruhovi kipniki SPAR PREMIUM 4
Pašteta:
- Šunka 15 dag
- Goveja juha in sladka smetana 0.5 dl
- Sol
- Poper
Dodatno:
- Očiščena rukola in špinača 2 pesti
- Kis
- Bučno olje
- Smetanov hren 4 žlice
- Kuhano jajce 1
- Užitno pomladno cvetje (trobentice, suhe plavice, kapucinke, drobnocevtne mačehe, vijolice ...)
Priprava
01
Kuhano šunko narežemo na manjše koščke, damo v mešalnik, dolijemo govejo juho in smetano ter zmeljemo v rahlo paštetko. Ko se približujemo želeni teksturi, poskusimo, po potrebi popramo, morda celo solimo.
02
Rukolo in špinačo dobro umijemo, zelo rahlo solimo ter dodamo kis in bučno olje, a ne preveč, da ne obteži svežega okusa in namoči kruhka.
03
Kipnike prerežemo in obložimo s pašteto, solatko iz špinače in rukole in kako rezino ali dvema kuhanega jajčka. Pokrijemo z drugim delom kipnika in na vrh dodamo lepo nabrizgano kapo iz smetanovega hrena ter zaključimo s pomladnim cvetkom.
Namig!
Imeniten vtis na koncu potrdimo s kosom dobre potice.