Popraznični brunch s kipniki - Uroš Štefelin, Revija PLUS

Popraznični brunch s kipniki

Chef Štefelin
Chef Štefelin
enostavno
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kruhovi kipniki SPAR Premium 4

Pašteta:

  • Šunka 15 dag
  • Goveja juha in sladka smetana 0.5 dl
  • Sol
  • Poper

Dodatno:

  • Očiščena rukola in špinača 2 pesti
  • Kis
  • Bučno olje
  • Smetanov hren 4 žlice
  • Kuhano jajce 1
  • Užitno pomladno cvetje (trobentice, suhe plavice, kapucinke, drobnocevtne mačehe, vijolice ...)

Priprava

01

Kuhano šunko narežemo na manjše koščke, damo v mešalnik, dolijemo govejo juho in smetano ter zmeljemo v rahlo paštetko. Ko se približujemo želeni teksturi, poskusimo, po potrebi popramo, morda celo solimo.

02

Rukolo in špinačo dobro umijemo, zelo rahlo solimo ter dodamo kis in bučno olje, a ne preveč, da ne obteži svežega okusa in namoči kruhka.

03

Kipnike prerežemo in obložimo s pašteto, solatko iz špinače in rukole in kako rezino ali dvema kuhanega jajčka. Pokrijemo z drugim delom kipnika in na vrh dodamo lepo nabrizgano kapo iz smetanovega hrena ter zaključimo s pomladnim cvetkom.

Namig!

Imeniten vtis na koncu potrdimo s kosom dobre potice.