Poširanček po domače - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Poširanček po domače - Midva kuhava

Poširanček po domače

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Jajce SPAR NATUR*PUR 1
  • Jabolčni kis SPAR NATUR*PUR 3 žlice
  • Kruh z drožmi Pekarna SPAR 1 rezina
  • Oljčno olje 2 žlički
  • Česen 1 strok
  • Sirni namaz EKO SIRARNA 1 žlica
  • Kuhan pršut DESPAR 1 rezina
  • Svinjske kožice SPOOF klasik 1 pest
  • Drobnjak 1 šopek
  • Sol
  • Poper

Priprava

Obloženi kruh:

01

Rezino kruha postavi v vročo ponev in jo pošpricaj z oljčnim oljem.

02

Z obeh strani jo hrustljavo popeci, nato pa vrhnji del natri s strokom česna.

03

Po kruhu razmaži sirni namaz, nanj pa valovito postavi rezino kuhanega pršuta.

Poširanček:

01

Širši lonec z vodo postavi nad ogenj, vanj pa vlij 3 žlice jabolčnega kisa.

02

Ko voda zavre, ogenj zmanjšaj, da se mehurčki ne tvorijo več.

03

Na skodelico postavi malo cedilo in vanj ubij hladno in sveže jajce.

04

Počakaj, da skozi cedilo odteče tekoči beljak.

05

V loncu vode ustvari vrtinec s kroženjem kuhalnice.

06

V vrtinec zvrni jajce in ga pusti povsem pri miru.

07

Jajce kuhamo 2-3 minute, nato ga s penovko poberemo iz lonca ter prestavimo na krožnik, prekrit s paprinato brisačo.

08

Ko brisača poskra odvečno vodo, poširančka prestavi na vrh obloženega kruha.

09

Jajce dobro posolimo in popopramo, nato pa po njemu nadrobimo še svinjske kožice in potresemo narezan drobnjak.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte