PT20M min
PT20M min
Sestavine
- Postrv 4 kosi
- Limonin sok 4 žlice
- Sol 1 ščepec
- Koromač 7 vejic
- Paradižnik 500 g
- Banana 300 g
- Limona 1
- Poper 1 ščepec
- Tekoče sladilo 0.5 žličke
- Arašidovo olje 2 žlici
- Drobnjak 10 vejic
- Rastlinsko olje 10 g
Priprava
Postrvi operite pod tekočo vodo, popivnajte jih do suhega in jih zunaj in znotraj pokapajte z limoninim sokom ter začinite z malo soli. Pečico segrejte na 220 °C (stopnja plina 4).
Koromač operite, odcedite in ga položite v trebuh postrvi. Alu folijo zrežite na 4 enako velike kose, tako da lahko v vsakega zavijete po eno postrv. Vsak kos alu folije premažite s čopičem z olivnim oljem. Vsako postrv zavijte posebej, tako da med ribo in folijo ostane še nekaj zraka.
Zavitke s postrvmi položite na pekač, dajte v pečico na srednjo višino in pecite približno 20 minut.
Paradižnik operite in ga zrežite na rezine. Banane olupite in jih prav tako zrežite na rezine. Limono stisnite. Limonin sok zmešajte s poprom, sladilom in malo soli. Vmešajte olje. Omako zmešajte s paradižnikom in bananami. Zrežite drobnjak in potresite solato.
Postrvi ponudite v odprti foliji in jih okrasite z limoninimi rezinami. Solato ponudite v skledicah.