Sestavine
- Maslo 300 g
- Čebula 0.5
- Česen 1 strok
- Gladka bela moka 1.5 žlice
- Piščančji fond SPAR PREMIUM 320 g
- Telečji fond 130 g
- Worcester omaka 1 žlička
- Voda po potrebi 50 ml
- Sol
- Poper
- Pomfri 1 kg
- Sir za žar 150 g
- Drobnjak sesekljan 1 žlica
Priprava
OMAKA
Najprej pripravimo omako. V ponev damo maslo. Ko se stopi, dodamo sesekljano čebulo. Pražimo 5 – 8 minut na šibkem ognju. Dodamo sesekljan česen in moko, dobro premešamo in pražimo 4 – 5 minut, da moka rahlo porjavi. Pazimo, da se čebula ne zažge. Zalijemo s piščančjim fondom in dobro premešamo z metlico, da preprečimo nastanek grudic. Dodamo še telečji fond in premešamo z metlico. Ogenj nekoliko povečamo in pustimo, da mešanica zavre. Pri rahlem vretju kuhamo še 5 minut, občasno premešamo.
Omako začinimo z Worcestershire omako, ter soljo in poprom po okusu. Omaka mora imeti gostoto kremne juhe, če je pregosta, jo po potrebi razredčimo z vodo. Postavimo na stran do uporabe.
POMFRI
Pomfri ocvremo po navodilih na vrečki. Ocvrt pomfri položimo na rešetko obloženo s kuhinjsko brisačko, da se odvečno olje odcedi. Pomfri prestavimo v skledo in ga solimo.
POSTREŽEMO
Sir natrgamo na kocke velikosti približno en centimeter. Pomfri razdelimo med štiri krožnike, posujemo s sirom, prelijemo z vročo pripravljeno omako in potresemo še z nekaj drobnjaka.