POUTINE - Jernej Kitchen

Poutine

Čas aktivne priprave
35
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Maslo 300 g
  • Čebula 0.5
  • Česen 1 strok
  • Gladka bela moka 1.5 žlice
  • Piščančji fond SPAR Premium 320 g
  • Telečji fond 130 g
  • Worcester omaka 1 žlička
  • Voda po potrebi 50 ml
  • Sol
  • Poper
  • Pomfri 1 kg
  • Sir za žar 150 g
  • Drobnjak sesekljan 1 žlica

Priprava

OMAKA

01

Najprej pripravimo omako. V ponev damo maslo. Ko se stopi, dodamo sesekljano čebulo. Pražimo 5 – 8 minut na šibkem ognju. Dodamo sesekljan česen in moko, dobro premešamo in pražimo 4 – 5 minut, da moka rahlo porjavi. Pazimo, da se čebula ne zažge. Zalijemo s piščančjim fondom in dobro premešamo z metlico, da preprečimo nastanek grudic. Dodamo še telečji fond in premešamo z metlico. Ogenj nekoliko povečamo in pustimo, da mešanica zavre. Pri rahlem vretju kuhamo še 5 minut, občasno premešamo.

02

Omako začinimo z Worcestershire omako, ter soljo in poprom po okusu. Omaka mora imeti gostoto kremne juhe, če je pregosta, jo po potrebi razredčimo z vodo. Postavimo na stran do uporabe.

POMFRI

01

Pomfri ocvremo po navodilih na vrečki. Ocvrt pomfri položimo na rešetko obloženo s kuhinjsko brisačko, da se odvečno olje odcedi. Pomfri prestavimo v skledo in ga solimo.

POSTREŽEMO

01

Sir natrgamo na kocke velikosti približno en centimeter. Pomfri razdelimo med štiri krožnike, posujemo s sirom, prelijemo z vročo pripravljeno omako in potresemo še z nekaj drobnjaka.