Sestavine
- Jajca 3
- Sladkor 150 g
- Vanilijeva pasta SPAR NATUR*PUR 0.5 žličke
- Limonina lupina 0.5 žličke
- Sol 1 ščepec
- Bela moka tip 500 200 g
- Pecilni prašek 1 žlica
- Tekoči jogurt SPAR 125 g
- Maslo SPAR 125 g
- Sveže jagode 200 g
Dodatno:
- Sveže jagode
- Kisla smetana ali skyr
Priprava
Pečico segrevamo na 180 stopinj.
Jagode očistimo, umijemo in razpolovimo.
Pekač velikosti 20 cm x 25 cm namastimo po dnu in ob straneh, nato pa še pomokamo. Odvečno moko stresemo ven.
V večji skledi z električnim mešalnikom stepemo jajca, sladkor, vaniljevo pasto, limonovo lupinico in ščep soli.
Dodamo belo moko s pecilnim praškom in na hitro premešamo.
K mešanici vlijemo tekoči jogurt in znova na hitro premešamo, nato pa dodamo še staljeno in ohlajeno maslo, znova uporabimo električni mešalnik.
Testo prelijemo v pripravljen pekač in ga z lopatko enakomerno razporedimo. Po vrhu razporedimo še razpolovljene jagode.
Pekač z jagodnim kolačem prestavimo v pečico in pečemo od 35 do 40 minut. Ko se kolač ohladi, ga razrežemo in postrežemo s svežimi jagodami ter žlico kisle smetane ali skyra.