Puhaste sufle palačinke - Jernej Kitchen

Puhaste sufle palačinke

Čas aktivne priprave
5
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

Palačinke:

  • Rumenjak 1
  • Mleko 100 ml
  • Stopljeno maslo 1 žlica
  • Bela gladka moka 100 g
  • Sol 1 ščepec
  • Beljak 3
  • Sladkor 40 g
  • Jabolčni kis 0.5 žličke

Ideja za serviranje:

  • Sladkor v prahu
  • Sveže borovnice
  • Javorjev sirup

Priprava

01

V večjo skledo damo rumenjak, v nekoliko manjšo pa beljake. K rumenjaku damo mleko in stopljeno ter ohlajeno maslo. Mešanico dobro premešamo. Dodamo belo moko in ščep soli ter z metlico zelo dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

02

Beljake stepemo z električnim mešalnikom. Najprej jih stepamo 30 sekund, da se začnejo zelo peniti, nato dodamo sladkor ter jabolčni kis in nadaljujemo s stepanjem (približno 1 minuto), dokler ne dobimo svetlečega, čvrstega snega.

03

Po tretjinah s kuhinjsko lopatko rahlo s krožnimi gibi vmešamo stepene beljake v rumenjakovo zmes, da nastane gladka zmes.

04

Na zelo šibek ogenj pristavimo večjo teflonsko ponev. Dodamo kapljico olja in jo s papirnato brisačko razmažemo po ponvi. V ponev damo dve žlici mase (za eno palačinko) in še vedno pri zelo šibkem ognju počasi pečemo, pokrito s pokrovko, 5 minut na vsaki strani.

05

Palačinke postrežemo s sladkorjem v prahu, borovnicami in javorjevim sirupom.