Sestavine
Za meso
- Puran 400 g
- Dimljena paprika 2 žlički
- Česen v prahu 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.5 žličke
- Olivno olje 2 žlici
- Maslo 1 žlica
Za omako
- Čebula narezane 1
- Olive izkoščičene 16
- Mladi krompir 5
- Česen 3 stroki
- Dimljena paprika 2 žlički
- Mleta kumina 1 žlička
- Piščančja juha 1 skodelica
- Sesekljan paradižnik 1 pločevinka
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.5 žličke
- Lovorjev list 2
- Peteršilj sesekljan
Priprava
Puranje meso začinimo s prekajeno papriko, česnom v prahu, soljo in poprom. V ponev dodamo začinjeno puranje meso. Pečemo približno 5–7 minut na vsaki strani. Purana vzamemo iz ponve. V isto ponev po potrebi dodamo še malo olivnega olja. Nato dodamo krompir in čebulo ter pražimo 5–7 minut oziroma dokler krompir ne začne rjaveti in čebula postekleni. Dodamo še suhe sestavine. Nato vmešamo piščančjo osnovo, konzervirane paradižnike in olive. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo lovorov list. Pokrijemo in zavremo. Nato zmanjšamo ogenj in kuhamo 10–15 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča.
POLEG POSTREŽEMO: Vino Rioja Reserva ali Cabernet Sauvignon
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!