Raguške

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
20
min
Čas peke
20
min
Čas počitka testa

Sestavine

Testo:

  • Moka 30 dag
  • Rumenjaki 2
  • Olje 1 žlica
  • Kvas 0.5 kocke
  • Mleko 1.5 dl
  • Sol
  • Limonina lupina
  • Sladkor 1 žlica

Nadev:

  • Mleti orehi 10 dag
  • Med 2 žlici
  • Sladkor 1 žlica
  • Limonina lupina
  • Vroče mleko 0.5 dl
  • Jajce 1
  • Jajčni beljaki 2

Priprava

01

Iz sestavin za testo zamesimo voljno maso in pustimo, da počiva 20 minut.

02

Sestavine za nadev dobro premešamo.

03

Testo razvaljamo nekaj milimetrov na debelo, ga razrežemo na kvadratke in nanje položimo nadev. Raguške oblikujemo tako, da ima vsaka 4 grebene.

04

Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in pečemo na 160 °C približno 20 minut.