Sestavine
Testo:
- Moka 30 dag
- Rumenjaki 2
- Olje 1 žlica
- Kvas 0.5 kocke
- Mleko 1.5 dl
- Sol
- Limonina lupina
- Sladkor 1 žlica
Nadev:
- Mleti orehi 10 dag
- Med 2 žlici
- Sladkor 1 žlica
- Limonina lupina
- Vroče mleko 0.5 dl
- Jajce 1
- Jajčni beljaki 2
Priprava
01
Iz sestavin za testo zamesimo voljno maso in pustimo, da počiva 20 minut.
02
Sestavine za nadev dobro premešamo.
03
Testo razvaljamo nekaj milimetrov na debelo, ga razrežemo na kvadratke in nanje položimo nadev. Raguške oblikujemo tako, da ima vsaka 4 grebene.
04
Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in pečemo na 160 °C približno 20 minut.