
PT60M min
Sestavine
Za cmoke:
- Star kruh 500 g
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Peteršilj 5 vejic
- Mleko 1.5 dl
- Jajca 3
Za omako:
- Govedina 800 g
- Rdeče vino 1.5 dl
- Paprika v prahu 1 žlica
- Kumina 1 žlička
- Česen 4 stroki
- Čebula 1
- Olivno olje 4 žlice
Priprava
Kruh narežemo na kocke in ga stresemo v posodo. V manjši posodi zmešamo jajca, mleko, ščep soli in popra v homogeno zmes. Z zmesjo prelijemo kruhove kocke in dobro premešamo. Posodo z namočenim kruhom pokrijemo in postavimo na stran za pol ure.
Goveje meso narežemo na manjše kose. V segreto posodo (za kuhanje pod pritiskom) zlijemo 2 žlici olja, stresemo kose govedine in jih na hitro na močnejšem ognju popečemo. Čebulo olupimo in narežemo na polmesece. Česen olupimo in naribamo na drobno.
Zmanjšamo ogenj, mesu dodamo čebulo in česen ter dobro premešamo. Kuhamo 5 minut, nato pa dodamo papriko v prahu, vino, kumino ter sol in poper po okusu. Posodo zapremo in meso pod pritiskom kuhamo 25 minut.
Medtem pripravimo kruhove cmoke. V večjem loncu zavremo vodo. Maso razdelimo na 4 enake dele, stresemo na 4 kose alu folije, oblikujemo krogle in jih skuhamo. Goveji ragu postrežemo z rahlimi kruhovimi cmoki in sveže narezanim peteršiljem.