Rebrasti krompir z nacho omako in slanino - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?

Rebrasti krompir z nacho omako in slanino

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
70
min
Čas peke

Sestavine

Rebrasti krompir

  • Mladi krompir (večje) 5
  • Maslo S-BUDGET 60 g
  • Oljčno olje 30 ml
  • Suh rožmarin 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Poper 0.5 žličke

Nadev

  • Popečena slanina 100 g
  • Nacho pikantna omaka
  • Mlada čebula
  • Kisla smetana

Priprava

Rebrasti krompir

01

Pečico segrej na 220 ºC.

02

Krompir speri in ga po potrebi oščetkaj, nato pa dobro osuši.

03

Krompir postavi na desko med dve kuhalnici.

04

Vanj zareži na vsake 3-4 mm, da dobiš nekakšno harmoniko.

05

Postopek ponovi za vse krompirje.

06

Krompir zloži v ognjevarno ponev ali pekač.

07

V mikrovalovni pečici stopi maslo in ga zmešaj z oljčnim oljem, soljo, poprom in rožmarinom.

08

Dobljeno zmes s čopičem nanesi po vseh krompirjih. Ne pozabi jih razpreti in premazati tudi v zarezah.

09

Krompir peci 60-70 minut pri 220 ºC, vmes pa ga z žlico nekajkrat prelij z maščobo, ki se nabere na dnu ponve.

Hrustljava slanina

01

Slanino nareži na tanke rezine.

02

Položi jo v hladno ponev, nato pa jo na srednje–visokem ognju segrevaj, da počasi spusti maščobo in se hrustljavo zapeče. Vmes jo vsaj enkrat obrni.

03

Popečeno slanino prenesi na krožnik, prekrit s papirnato brisačo in pusti, da se tam ohladi.

04

Hrustljavo slanino zdrobi ali na grobo sesekljaj.

Postrežba

01

Rebrasti krompir postrezi še vroč, po njem pa najprej prelij nacho omako, nato pa potresi nadrobljeno slanino in kolutke mlade čebule.

02

Zraven krompirja se odlično poda še žlica kisle smetane.