Sestavine
Brownie:
- Maslo 150 g
- Sladkor 220 g
- Rdeče barvilo 2 žlici
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Jajca 4
- Kakav 30 g
- Bela pšenična moka tip 500 120 g
- Limonin sok ali kis 1 žlička
Cheesecake krema z belo čokolado:
- Kremni sir 250 g
- Sladkor 60 g
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Rumenjak 1
- Stopljena bela čokolada + dodatno za preliv (opcijsko) 100 g
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte maslo in sladkor 3 minute, da nastane gladka, puhasta zmes.
Dodajte rdeče barvilo in vaniljevo pasto ter premešajte.
Dodajte jajca in premešajte, da nastane enotna masa.
Dodajte še kakav in moko ter premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Na koncu dodajte še limonin sok in premešajte na hitro.
V pekač premera 22cm prelijte 3/4 mase, ostalo prihranite.
V ločeni manjši posodi zmešajte kremni sir, sladkor, vaniljevo pasto in rumenjak. Premešajte s pomočjo metlice za stepanje, da nastane enotna, gladka zmes. Dodajte še stopljeno, ohlajeno belo čokolado in premešajte.
3/4 Cheesecake kreme pokapajte po brownie masi v pekaču in s pomožjo zobotrebca ali palčke premešajte, da se masi malo povežeta, ampak ne premešata popolnoma.
Po vrhu dodajte še preostanek brownie mase in s pomočjo žlice enakomerno rzmažite po celi površini. Po vrhu pokapajte še manjše porcije Cheesecake kreme (uporabite vso kremo), in s pomočjo zobotrebca naredite vrtinčast vzorec.
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut oz. toliko časa, da je brownie na robu pečen, redica pa se ob tresenju čisto rahlo zatrese. Tako browniji niso preveč pečeni.
Po peki po želji prelijte s stopljeno belo čokolado.