PT40M min
PT40M min
Sestavine
Biskvit:
- Bela pšenična moka tip 500 270 g
- Kakav v prahu 1 žlica
- Pecilni prašek 10 g
- Sol 0.5 žličke
- Maslo 60 g
- Beli sladkor 300 g
- Rastlinsko olje 100 g
- Jajce M velikost 3
- Kisla smetana 160 g
- Vanilijeva pasta 2 žlički
- Mleko 180 ml
- Rdeče barvilo 1 žlica
Mascarpone krema:
- Mascarpone 500 g
- Bela čokoladna kuvertura 200 g
- Sladkor v prahu ali več po potrebi 180 g
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Rdeče barvilo ali več po potrebi 1 žlica
Posip:
- Sladkorna dekoracija
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj.
En okrogel in en kvadraten pekač, oba premera 18cm, dobro namastite in na rahlo posujte s sladkorjem. Ostanek moke stresite iz posode.
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, dokler se jajce popolnoma ne poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in rdeče barvilo ter vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Po želji dodajte več barvila.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače (masa naj bo v obeh pekačih približno enako visoka) in pecite 35-40 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene biskvite vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Medtem pripravite mascarpone kremo. V posodi zmešajte mascarpone, stopljeno in ohlajeno belo čokolado, sladkor v prahu in vaniljevo pasto. S pomočjo metlico za stešanje ali ročnega mešalnika mešajte, dokler se vse ne poveže v enotno zmes. Zmes poskusite in po želji dodajte več sladkorja. V kolikor boste torto okrasili z belo in rdečo/roza kremo, 1/3 mase prestavite v manjšo skodelico, v preostanek mase pa dodajte barvilo in ponovno premešajte. Obe masi nadevajte v ločeni dekorirni vrečki z nastavki za pipetiranje/dekoriranje.
Ohlajene biskvite vzemite iz pekačev in pripravite obliko srčka. Okrogel biskvit razrežite na polovico, obe polovici pa dodajte ob sosednje strani kvadratnega biskvita, da dobite obliko srčka. Biskvit prestavite na večji krožnik ali pladenj in dekorirajte s kremo. Po želji posujte še s sladkorno dekoracijo.