Ribana pašta z vrzotami - Kuhnapato

Ribana pašta z vrzotami

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Pašta:

  • Moka 230 g
  • Jajca 2

Vrzote:

  • Ohrovt 1 glava
  • Maslo 100 g
  • Česen 1 strok
  • Oljčno olje 1 dl
  • Sol
  • Poper

Priprava

Prprava pašte

01

Na gladki površini presejemo moko. Dodamo jajci, ščepec soli in zgnetemo v gladko testo. Stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo moko, da se testo ne prijema več na roke in delovno površino.

02

Hlebček postavimo v posodo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati 25 minut na sobni temperaturi.

03

Testo za pašto, v hlebčku, naribamo na oster ribežen. Pripravljeno pašto kuhamo v slanem kropu. Kuhano »al dente« položimo v posodo s hladno vodo.

Vrzote

01

Ohrovtovim listom odstranimo trde dele in ga operemo. V velikem loncu zavremo vodo in vanjo stresemo ohrovt. Ohrovt pustimo v loncu na vroči grelni plošči še 10 minut, nato vodo odcedimo v posodo.

02

Na oljčnem olju prepražimo česen, da samo zadiši.

03

Nato v električnem mešalnikom zmešamo kuhan ohrovt, prepražen česen v oljčnem olju, maslo, sol in poper v gladko zmes. Če je zmes gosta, jo po potrebi razredčimo z vodo v kateri smo kuhali ohrovt.

04

Kuhane testenine dodamo k omaki, dobro premešamo in postrežemo.

Deli