Ribana pašta z vrzotami - Kuhnapato

Ribana pašta z vrzotami

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Pašta:

  • Moka 230 g
  • Jajca 2

Vrzote:

  • Ohrovt 1 glava
  • Maslo 100 g
  • Česen 1 strok
  • Oljčno olje 1 dl
  • Sol 2 ščepca
  • Poper 1 ščepec

Priprava

Prprava pašte

01

Na delovno površino presejemo moko. Dodamo jajci, ščepec soli in zgnetemo v gladko testo. Po potrebi dodamo moko, da se testo ne prijema na roke in delovno površino.

02

Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 25 minut.

03

Testo za pašto nato naribamo na oster ribežen in pripravljeno pašto skuhamo v slanem kropu. »Al dente« kuhano pašto damo v posodo s hladno vodo.

Vrzote

01

Ohrovtovim listom odstranimo trde dele in jih operemo. V velikem loncu zavremo vodo in vanjo stresemo ohrovt. Ohrovt pustimo v loncu še 10 minut, nato vodo odcedimo in prihranimo v posebni posodi.

02

Na oljčnem olju prepražimo česen, da zadiši.

03

V električnem mešalniku zmešamo kuhan ohrovt, prepražen česen z oljčnim oljem, maslo, sol in poper v gladko zmes. Če je zmes pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri smo kuhali ohrovt.

04

Kuhane testenine oz. ribano pašto dodamo k omaki, dobro premešamo in postrežemo.