PT50M min
Sestavine
Pašta:
- Moka 230 g
- Jajca 2
Vrzote:
- Ohrovt 1 glava
- Maslo 100 g
- Česen 1 strok
- Oljčno olje 1 dl
- Sol 2 ščepca
- Poper 1 ščepec
Priprava
Prprava pašte
Na delovno površino presejemo moko. Dodamo jajci, ščepec soli in zgnetemo v gladko testo. Po potrebi dodamo moko, da se testo ne prijema na roke in delovno površino.
Hlebček testa postavimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 25 minut.
Testo za pašto nato naribamo na oster ribežen in pripravljeno pašto skuhamo v slanem kropu. »Al dente« kuhano pašto damo v posodo s hladno vodo.
Vrzote
Ohrovtovim listom odstranimo trde dele in jih operemo. V velikem loncu zavremo vodo in vanjo stresemo ohrovt. Ohrovt pustimo v loncu še 10 minut, nato vodo odcedimo in prihranimo v posebni posodi.
Na oljčnem olju prepražimo česen, da zadiši.
V električnem mešalniku zmešamo kuhan ohrovt, prepražen česen z oljčnim oljem, maslo, sol in poper v gladko zmes. Če je zmes pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri smo kuhali ohrovt.
Kuhane testenine oz. ribano pašto dodamo k omaki, dobro premešamo in postrežemo.