
PT20M min
PT30M min
min
Sestavine
Narastek
- Mleko 1 l
- Riž za mlečni riž 250 g
- Maslo 50 g
- Jajca 4
- Sladkor 70 g
- Vanilijev sladkor 1 vrečka
- Limonina lupina 1
- Sol 2 ščepca
Za povrh
- Sveže maline
- Sladkor v prahu
- Marmelada
Priprava
Lonec pristavi nad nizek ogenj, nato vanj vlij mleko ter dodaj sol in riž.
Ko mleko zavre, kuhaj še 25 - 30 minut.
Mlečni riž stresi v skledo in primešaj maslo, nato pusti, da se ohladi na sobno temperaturo.
Jajca ubij in loči beljake od rumenjakov.
Rumenjake skupaj s sladkorjem stepi do svetlorumene pene.
K beljakom dodaj vanilin sladkor in jih stepi v čvrst sneg.
Rumenjake stresi k ohlajenemu rižu in dodaj nastrgano limonino lupinico.
K rižu po tretjinah nežno primešaj sneg iz beljakov.
Dobljeno zmes stresi v namaščen pekač in jo poravnaj.
Peci 30 - 40 minut pri 180 ºC.
Ohlajen rižev narastek nareži na rezine.
Na rezine postavi sveže maline in jih potresi s sladkorjem v prahu.
Postrezi jih s poljubno marmelado.