Ja, itak - Sirna plošča po naše

Sirna plošča po naše

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave

5 nasvetov za sirno ploščo po naše

Ob res veliki izbiri sirov, ki jih lahko kupite v naših trgovinah, bo prav prišlo pet nasvetov, kako sire postreči, da boste še bolj uživali v raziskovanju raznolikih vonjev, okusov in tekstur, ki jih ponuja ta mlečna delikatesa.

Sestavine

  • Sir različne vrste 150 g
  • Sir Cheddar SPAR 150 g
  • Sir camembert SPAR NATUR*PUR 150 g
  • Črne olive SPAR
  • Oreščki SPAR
  • Gozdni med S-BUDGET

Priprava

01

Kdaj bo plošča na mizi?
Sirna plošča lahko na mizo pride pred ali na koncu večerje ali pa je celo edino, kar postrežemo ob sproščenem popoldanskem druženju s prijatelji. Sir vedno postrežemo »ogret« na sobno temperaturo, zato ga pravočasno vzemimo iz hladilnika.

02

Koliko vrst sirov izberemo?
Običajno se odločimo za neparno število, najmanj pa tri. Preprosto povedano: enega mehkega, enega trdega in enega s plemenito plesnijo. Če več, potem še enega, o katerem je mogoče povedati zgodbo in enega, ki ga bo tudi gostitelj poskusil prvič.

03

Kruh ali krekerji?
Klasična krušna izbira je bageta, narezana na velike rezine, ki si jih vsak jedec dodatno natrga sam; sir se vedno poskuša v velikosti zalogajčkov, zato lahko uporabite tudi krekerje, najbolje brez kakšnih zelo aromatičnih dodatkov.

04

Kaj postrežemo za zraven?
Z oreški, predvsem orehi, ne morete zgrešiti. Poskusiti velja tudi z medom, čatniji, džemi in mostardami. V marmelado iz mandarin Spar Premium vmešajte malo polnozrnate gorčice, ne bo vam žal.

05

Kaj piti zraven?
Možnih smeri je več: dobro ohlajeno, zelo suho peneče vino je najbolj varna in univerzalna izbira; zelo pikantne in karakterne sire pospremite s portovcem, k mastnim poltrdim sirom pa lahko – kot je navada v Belgiji – natočite tudi kozarec močnega alea.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte