Sirni bandeljc in porova omaka

chef Štefelin
chef Štefelin
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
12
min
Čas peke
20
min
Čas kuhanja

Priprava

Sirni bandeljc

01

V mleko vmešamo 8 jajc, dodamo kapljo kisa, premešamo in pustimo stati na sobni temperaturi, da se spremeni v skuto.

 

02

Na cedilo položimo gazo, nanjo stresemo skuto in jo odcedimo.

03

Posebej zmehčanemu surovemu maslu primešamo 2 celi jajci in 2 rumenjaka, dodamo nastrgano limonino lupinico, sladkor in začimbe. Dodamo še odcejeno skuto in dobro premešamo.

04

Masleno testo tanko razvaljamo in z njim obložimo pekač. Na testo naložimo maso, približno do višine 1,5 cm.

05

Bandeljc pečemo 12 minut na 185 stopinj; preden ga razrežemo, naj se malo pohladi. Postrežemo s kislo smetano.

Porova omaka

01

Za porovo omako najprej nežno pražimo drobno nasekljano šalotko. Ko postekleni, dodamo na tanke trakove narezan por, premešamo in vse skupaj zalijemo z malo vode, posodo pokrijemo ter por malo podušimo, da ovene.

02

Dodamo sladko smetano, solimo in popramo ter v odkriti posodi na malem ognju kuhamo toliko časa, da se smetana zgosti.

03

Kos bandeljca položimo na porovo omako in postrežemo z motovilcem.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več