![Jedel bi - logo](/content/dam/sparsiwebsite/jedel-bi/logotip/jedelbi-340px-crnup.png)
40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
12
min
min
Čas peke
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
Sestavine
Sirni bandeljc
- Mleko SPAR PREMIUM 3.5 dl
- Jajca SPAR NATUR*PUR 10
- Rumenjak SPAR NATUR*PUR 2
- Jabolčni kis 1 kaplja
- Surovo maslo 7 dag
- Limonina lupina SPAR NATUR*PUR 1
- Sladkor 50 g
- Pehtran
- Žajbelj
- Listnato testo SPAR PREMIUM
Porova omaka
- Por 300 g
- Šalotka 140 g
- Sladka smetana 2 dl
- Sol
- Poper
- Motovilec SPAR 100 g
Priprava
Sirni bandeljc
01
V mleko vmešamo 8 jajc, dodamo kapljo kisa, premešamo in pustimo stati na sobni temperaturi, da se spremeni v skuto.
02
Na cedilo položimo gazo, nanjo stresemo skuto in jo odcedimo.
03
Posebej zmehčanemu surovemu maslu primešamo 2 celi jajci in 2 rumenjaka, dodamo nastrgano limonino lupinico, sladkor in začimbe. Dodamo še odcejeno skuto in dobro premešamo.
04
Masleno testo tanko razvaljamo in z njim obložimo pekač. Na testo naložimo maso, približno do višine 1,5 cm.
05
Bandeljc pečemo 12 minut na 185 stopinj; preden ga razrežemo, naj se malo pohladi. Postrežemo s kislo smetano.
Porova omaka
01
Za porovo omako najprej nežno pražimo drobno nasekljano šalotko. Ko postekleni, dodamo na tanke trakove narezan por, premešamo in vse skupaj zalijemo z malo vode, posodo pokrijemo ter por malo podušimo, da ovene.
02
Dodamo sladko smetano, solimo in popramo ter v odkriti posodi na malem ognju kuhamo toliko časa, da se smetana zgosti.
03
Kos bandeljca položimo na porovo omako in postrežemo z motovilcem.