Sestavine
- Škampi 6
- Mango 2
- Česen 1 strok
- Poper v zrnu 1 ščepec
- Komarčkova semena 1 žlica
- Ingver 1 kos
- Oljčno olje 2 žlici
- Sol 1 ščepec
- Limetina lupina 1
- Zelišča za okras bazilika ali svež timijan
Priprava
Mango olupimo in mu odstranimo sredico. En sadež narežemo na 16 majhnih kock, drugega pa v mešalniku zmiksamo v pire. Škampe olupimo, pustimo le rep.
V veliki ponvi segrejemo olje ter na njem pražimo poper in komarčkova semena dokler mešanica začimb ne zadiši. Nato dodamo na pol prerezan strok česna in škampe. Pražimo 3 minute, redno mešamo. Dodamo še nariban ingver in sol ter pražimo še 2 minuti. Pustimo, da se ohladi.
Pripravimo nabodalca. Na zobotrebec nataknemo dva pečena škampa in kocko manga. Servirni kozarec do tretjine napolnimo z mangovim pirejem in vanj razporedimo pripravljena nabodalca. Pred serviranjem naribamo čez še limetino lupinico in okrasimo z zelišči.