PT30M min
PT15M min
Sestavine
- Sol 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
- Maslo 40 g
- Sir 40 g
- Olje 10 g
- Bešamel 2 dl
- Špinača 500 g
- Skuša 4 kosi
Priprava
Špinačo očistimo operemo in blanširamo v majhni količini vode, odcedimo in položimo v namaščeno nepregorno posodo. Bešamelni omaki dodamo začimbe in nariban sir ter z njo polijemo fileje, ki smo jih položili na špinačo.
Vse potresemo s kosmiči masla in v pečici gratiniramo na zgornji rešetki z vključenim grelcem približno 10 - 15 minut na temperaturi 175˚C. Pod špinačo lahko razporedimo na lističe narezan kuhan krompir.
Za pripravo bešamelne omake potrebujemo 30 g masla, 30 g moke, 1 dl mleka, 1 jajce, 1dl ribje osnove, sol in muškatni orešček. Maslo razpustimo, dodamo moko in rahlo segrejemo. Zalijemo z mlekom in ribjo osnovo ter kuhamo, da moka nabrekne.