Skuša po florentinsko - Spar

Skuša po florentinsko

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Sol 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec
  • Maslo 40 g
  • Sir 40 g
  • Olje 10 g
  • Bešamel 2 dl
  • Špinača 500 g
  • Skuša 4 kosi

Priprava

01

Špinačo očistimo operemo in blanširamo v majhni količini vode, odcedimo in položimo v namaščeno nepregorno posodo. Bešamelni omaki dodamo začimbe in nariban sir ter z njo polijemo fileje, ki smo jih položili na špinačo.

02

Vse potresemo s kosmiči masla in v pečici gratiniramo na zgornji rešetki z vključenim grelcem približno 10 - 15 minut na temperaturi 175˚C. Pod špinačo lahko razporedimo na lističe narezan kuhan krompir.

03

Za pripravo bešamelne omake potrebujemo 30 g masla, 30 g moke, 1 dl mleka, 1 jajce, 1dl ribje osnove, sol in muškatni orešček. Maslo razpustimo, dodamo moko in rahlo segrejemo. Zalijemo z mlekom in ribjo osnovo ter kuhamo, da moka nabrekne.