
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
30
min
min
Čas počitka testa
Sestavine
Testo:
- Moka 30 dag
- Mlačna voda 0.5 dl
- Mleko 0.25 dl
- Jajce 1
- Olje 3 žlice
- Sol 0.5 žličke
- Limonina lupina 0.5 žličke
Nadev:
- Skuta 25 dag
- Kisla smetana 1 dl
- Mleti orehi 10 žlic
- Lipov med 3 žlice
Priprava
01
Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.
02
Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove.
03
Sestavine za nadev zmešamo. Vsak trak testa posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico. V namaščen pekač za mafine postavimo zavitke v odprtine pokončno in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.
04
Pečemo jih največ 25 minut na 180 °C. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.