Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
25
min
Čas peke
30
min
Čas počitka testa

Sestavine

Testo:

  • Moka 30 dag
  • Mlačna voda 0.5 dl
  • Mleko 0.25 dl
  • Jajce 1
  • Olje 3 žlice
  • Sol 0.5 žličke
  • Limonina lupina 0.5 žličke

Nadev:

  • Skuta 25 dag
  • Kisla smetana 1 dl
  • Mleti orehi 10 žlic
  • Lipov med 3 žlice

Priprava

01

Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.

02

Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove.

03

Sestavine za nadev zmešamo. Vsak trak testa posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico. V namaščen pekač za mafine postavimo zavitke v odprtine pokončno in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.

04

Pečemo jih največ 25 minut na 180 °C. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.