PT20M min
PT50M min
min
Sestavine
Slivovo pecivo:
- Bela gladka moka 125 g
- Pecilni prašek 7 g
- Sol 1 ščepec
- Zmehčano maslo 125 g
- Sladkor 125 g
- Lupinica limone 1
- Vanilin sladkor 8 g
- Jajca 2
- Sveže slive 600 g
Mandljev drobljenec:
- Hladno maslo 50 g
- Sladkor 40 g
- Bela gladka moka 80 g
- Mandljevi lističi 20 g
Priprava
Količina sestavin je za pekač velikosti 25 x 20 cm.
Pripravimo pekač velikosti približno 25 x 20 cm. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V manjši skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek in sol. V ločeni, večji skledi penasto stepemo zmehčano maslo, sladkor, limonino lupinico in vaniljev sladkor. Stepamo 2 minuti, nato dodamo eno jajce, dobro premešamo, nato pa dodamo še drugo jajce in stepamo še minuto. Med mokre sestavine dodamo suhe sestavine in na hitro premešamo, da se sestavine povežejo. Zmes postavimo v hladilnik za 10 minut. Slive umijemo pod tekočo vodo in osušimo. Nato jih razpolovimo in odstranimo koščice.
Pripravimo mandljev drobljenec. V manjšo skledo damo hladno maslo, sladkor, gladko belo moko in mandljeve lističe. Z rokami dobro pregnetemo, da se sestavine povežejo. Zmes bo drobljiva.
V pripravljen pekač damo pripravljeno zmes za slivovo pecivo. Z lopatko zmes enakomerno razporedimo po pekaču. Po zmesi razporedimo slive v poljubnem vzorcu, čez slive pa potresemo še drobljenec. Postavimo v predhodno ogreto pečico. Pečemo 45–50 minut pri 180 stopinjah. Pečeno in ohlajeno pecivo s slivami razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu ter postrežemo.