40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Jabolka 3
- Sladkor 200 g
- Vanilijev sladkor 1
- Jajca 6
- Moka 100 g
- Maslo 20 g
- Jabolčni čips 50 g
- Kalvados
- Agar agar
- Jabolčni sok
- Olje
- Burbonska vanilija
- Mleko 0.5 l
- Sladka smetana 1 dl
Priprava
01
02
Olupimo jabolka, jih naribamo, dodamo sladkor in dušimo približno 10 minut na šibkem ognju. Nato dodamo mleti ingver, kardamom in cimet. Naredimo angleško kremo, tako da v kozici zavremo mleko in sladko smetano ter burbonsko vanilijo.
Ko zavre, takoj odstavimo. Razžvrkljamo 4 rumenjake in jim primešamo sladkor, nato prilijemo mleko s sladko smetano. Postavimo nazaj na ogenj in kuhamo toliko časa, da se krema zgosti. Dodamo dušena jabolka in vse skupaj vlijemo v napravo za sladoled.
03
Ločimo rumenjake in beljake, beljake stepemo v sneg. Rumenjake stepemo, da postanejo bledo rumeni, dodamo sladkor, sol, moko, mleko in maso vlijemo na ponvico, da se šmorn speče. Dodamo narezano suho sadje, namočeno v kalvados.
04
V ponvici stopimo sladkor, dodamo maslo, na koncu pa še smetano in pripravljeno karamelo polijemo po šmornu. Jabolčni kaviar pripravimo tako, da v kozici zmešamo jabolčni
05
Jabolčni kaviar pripravimo tako, da v kozici zmešamo jabolčni sok, sladkor in 1,5 žličke agar agarja. Zmes nalijemo v posodico za brizganje in jo po kapljicah spuščamo v ohlajeno olje. Šmorn z jabolčnim sladoledom takoj postrežemo.