MASTERCHEF recept - Šmorn z jabolčnim sladoledom

Šmorn z jabolčnim sladoledom

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Jabolka 3
  • Sladkor 200 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Jajca 6
  • Moka 100 g
  • Maslo 20 g
  • Jabolčni čips 50 g
  • Kalvados
  • Agar agar
  • Jabolčni sok
  • Olje
  • Burbonska vanilija
  • Mleko 0.5 l
  • Sladka smetana 1 dl

Priprava

01
02

Olupimo jabolka, jih naribamo, dodamo sladkor in dušimo približno 10 minut na šibkem ognju. Nato dodamo mleti ingver, kardamom in cimet. Naredimo angleško kremo, tako da v kozici zavremo mleko in sladko smetano ter burbonsko vanilijo.
Ko zavre, takoj odstavimo. Razžvrkljamo 4 rumenjake in jim primešamo sladkor, nato prilijemo mleko s sladko smetano. Postavimo nazaj na ogenj in kuhamo toliko časa, da se krema zgosti. Dodamo dušena jabolka in vse skupaj vlijemo v napravo za sladoled.

03

Ločimo rumenjake in beljake, beljake stepemo v sneg. Rumenjake stepemo, da postanejo bledo rumeni, dodamo sladkor, sol, moko, mleko in maso vlijemo na ponvico, da se šmorn speče. Dodamo narezano suho sadje, namočeno v kalvados.

04

V ponvici stopimo sladkor, dodamo maslo, na koncu pa še smetano in pripravljeno karamelo polijemo po šmornu. Jabolčni kaviar pripravimo tako, da v kozici zmešamo jabolčni

05

Jabolčni kaviar pripravimo tako, da v kozici zmešamo jabolčni sok, sladkor in 1,5 žličke agar agarja. Zmes nalijemo v posodico za brizganje in jo po kapljicah spuščamo v ohlajeno olje. Šmorn z jabolčnim sladoledom takoj postrežemo.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>