Solata s postrvjo in šparglji - JernejKitchen, Revija PLUS

Solata s postrvjo in šparglji

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Soja v strokih SPAR VITAL 150 g
  • Stročji fižol 200 g
  • Mladi krompir 4
  • Šparglji 6
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Vložene kapre SPAR NATUR*PUR 1 žlica
  • Dimljena postrv 100 g
  • Jajca SPAR NATUR*PUR 2

Preliv:

  • Oljčno olje 4 žlice
  • Limonin sok 1 žlica
  • Sol
  • Poper
  • Grobozrnata gorčica 0.5 žličke

Priprava

01

Kozico s soljeno vodo pristavimo na zmeren ogenj in pustimo, da voda zavre.

02

Sojo oluščimo in skupaj s stročjim fižolom stresemo v krop ter kuhamo 6 minut, odlijemo in damo na stran ter pristavimo novo vodo.

Zamrznjene stroke soje potopimo v skledo s toplo vodo in jih oluščimo.  

03

Krompir očistimo in razpolovimo ter ga v vreli vodi kuhamo od 12 do 14 minut oziroma tako dolgo, da je mehek.

04

Šparglje narežemo na centimeter velike kolobarje. Ponev pristavimo na zmeren ogenj.

05

Dodamo oljčno olje in šparglje. Pražimo od 3 do 4 minute, občasno premešamo.

06

Skuhamo še dve jajci: najprej ju v vrelo vodo potopimo dvakrat za sekundo, nato pa naprej v kropu od 6 do 7 minut.

Jajca najprej nekajkrat potopimo v vrelo vodo, preden jih kuhamo.  S tem preprečimo, da bi popokala.  

07

V večji skledi premešamo sojo, stročji fižol, krompir, šparglje, kapre in natrgano dimljeno postrv.

08

Pripravimo še preliv: premešamo oljčno olje, limonov sok, ščep soli, ščep popra, zrnato gorčico. Polovico ga polijemo čez solato, premešamo in razporedimo po krožniku. Jajci razpolovimo in razporedimo po solati. Preostali preliv pokapljamo po servirani solati.