Soparjeni kruhki z natrgano teletino - MasterChef

Soparjeni kruhki z natrgano teletino

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

Soparjeni kruhki:

  • Moka 500 g
  • Toplo mleko 300 ml
  • Suhi kvas 10 g
  • Pecilni prašek 1 žlica
  • Olje 2 žlici
  • Sladkor 2 žlici
  • Sol 1 ščepec

Majoneza:

  • Rumenjak 1
  • Olje 1 dl
  • Omaka sriracha 4 žlice
  • Limetin sok
  • Sol 1 ščepec

Natrgana teletina:

  • Rebra suho zorjene teletine (uporabimo lahko natrgano govedino Tann, 500 g) 4
  • Telečji fond 200 ml
  • Janeževa zvezda 1
  • Klinčki 5
  • Mlada čebula 2
  • Limonska trava 3 stebla
  • Čebula 2
  • Česen 3 stroki
  • Ingver 5 cm
  • Temna sojina omaka 10 žlic
  • Ribja omaka 5 žlic
  • Sezamovo olje

Solata:

  • Korenje 1
  • Rdeče zelje 2 pesti
  • Koriander 3 vejice
  • Limetin sok
  • Sezamovo olje

Ocvrta šalotka:

  • Šalotka 1
  • Olje

Okisan ingver:

  • Voda 100 ml
  • Kis 100 ml
  • Sladkor 2 žlici
  • Sol 1 žlica
  • Ingver

Priprava

Soparjeni kruhki:

Vse sestavine zgnetemo v testo in pustimo, da vzhaja vsaj eno uro. Oblikujemo kruhke in jih vzhajamo še pol ure. Kruhke soparimo 15 minut.

Majoneza:

S paličnim mešalnikom zmiksamo rumenjak ter po kapljicah dodajamo olje, ves čas mešamo. Majonezi primešamo omako sriracha, limetin sok in začinimo s soljo.

Natrgana teletina:

Na sezamovemu olju popražimo čebulo, dodamo ingver, česen, janeževo zvezdo, mlado čebulo, limonsko travo in klinčke. Zalijemo s fondom ter ribjo in sojino omako, dodamo rebra in kuhamo 70 minut. Meso s kuhanih reber natrgamo, omako po potrebi reduciramo in polijemo po natrganem mesu. Namesto reber lahko uporabimo že pripravljeno natrgano govedino Tann. Za brezmesno varianto pa uporabimo tofu.

Solata:

Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke in začinimo.

Ocvrta šalotka:

Šalotko narežemo na tanke trakce in jo ocvremo v olju, da postane zlato-rjava.

Okisan ingver:

Ingver z mandolino narežemo na čim tanjše trakove. Ostale sestavine zavremo in prelijemo čez ingver.

Serviranje:

Soparjene kruhke nadevamo z natrgano teletino, dodamo okisan ingver, solatko, po vrhu pa prelijemo majonezo in potresemo z ocvrto šalotko.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>