30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
60
PT60M min
PT60M min
Čas kuhanja
Sestavine
Soparjeni kruhki:
- Moka 500 g
- Toplo mleko 300 ml
- Suhi kvas 10 g
- Pecilni prašek 1 žlica
- Olje 2 žlici
- Sladkor 2 žlici
- Sol 1 ščepec
Majoneza:
- Rumenjak 1
- Olje 1 dl
- Omaka sriracha 4 žlice
- Limetin sok
- Sol 1 ščepec
Natrgana teletina:
- Rebra suho zorjene teletine (uporabimo lahko natrgano govedino Tann, 500 g) 4
- Telečji fond 200 ml
- Janeževa zvezda 1
- Klinčki 5
- Mlada čebula 2
- Limonska trava 3 stebla
- Čebula 2
- Česen 3 stroki
- Ingver 5 cm
- Temna sojina omaka 10 žlic
- Ribja omaka 5 žlic
- Sezamovo olje
Solata:
- Korenje 1
- Rdeče zelje 2 pesti
- Koriander 3 vejice
- Limetin sok
- Sezamovo olje
Ocvrta šalotka:
- Šalotka 1
- Olje
Okisan ingver:
- Voda 100 ml
- Kis 100 ml
- Sladkor 2 žlici
- Sol 1 žlica
- Ingver
Priprava
Soparjeni kruhki:
Vse sestavine zgnetemo v testo in pustimo, da vzhaja vsaj eno uro. Oblikujemo kruhke in jih vzhajamo še pol ure. Kruhke soparimo 15 minut.
Majoneza:
S paličnim mešalnikom zmiksamo rumenjak ter po kapljicah dodajamo olje, ves čas mešamo. Majonezi primešamo omako sriracha, limetin sok in začinimo s soljo.
Natrgana teletina:
Na sezamovemu olju popražimo čebulo, dodamo ingver, česen, janeževo zvezdo, mlado čebulo, limonsko travo in klinčke. Zalijemo s fondom ter ribjo in sojino omako, dodamo rebra in kuhamo 70 minut. Meso s kuhanih reber natrgamo, omako po potrebi reduciramo in polijemo po natrganem mesu. Namesto reber lahko uporabimo že pripravljeno natrgano govedino Tann. Za brezmesno varianto pa uporabimo tofu.
Solata:
Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke in začinimo.
Ocvrta šalotka:
Šalotko narežemo na tanke trakce in jo ocvremo v olju, da postane zlato-rjava.
Okisan ingver:
Ingver z mandolino narežemo na čim tanjše trakove. Ostale sestavine zavremo in prelijemo čez ingver.
Serviranje:
Soparjene kruhke nadevamo z natrgano teletino, dodamo okisan ingver, solatko, po vrhu pa prelijemo majonezo in potresemo z ocvrto šalotko.